Snow Radio in de overdekte kiosk tijdens de editie in 2018 (Archieffoto)
Snow Radio in de overdekte kiosk tijdens de editie in 2018 (Archieffoto) Foto: Wil Feijen

Geen vervolg voor Snow Radio

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Vier jaar geleden, tussen Kerst en oudejaarsdag, werd de kiosk midden in het centrum van Son en Breugel voor de eerste keer omgetoverd tot een ‘glazen huis’ naar voorbeeld van het ‘Serious Request’-concept. De insteek van Snow Radio was dezelfde als het populaire programma op Radio 3FM: geld inzamelen voor een goed doel; alleen ging het hierbij om een lokaal goed doel. Vanuit de dichtgemaakte kiosk werd muziek gedraaid door dj’s, werd door lokale zangers, zangeressen en bands live gezongen en muziek gespeeld en konden plaatjes worden aangevraagd voor het goede doel, tegen betaling van een donatie.

Redacteur: Emmy Grit

Toine Buijtels, initiatiefnemer van het eerste uur, blikt terug: “Het was een uniek en goed concept. In dezelfde periode werd tegelijkertijd ook het IJsfeest gehouden. Dat ging wat ons betreft goed naast elkaar en we hadden het idee dat we elkaar versterkten. We merkten dat veel inwoners van Son en Breugel ons nieuwe initiatief waardeerden. Ze kwamen langs bij de kiosk of luisterden digitaal mee, zowel lokaal, nationaal als internationaal. We hebben toentertijd berichten binnengekregen vanuit Sri Lanka en Canada. De luisteraars vroegen plaatjes aan en doneerden geld voor het goede doel. In het eerste jaar was Stichting Goud van Oud het goede doel; mede namens onze luisteraars konden we een mooie bijdrage geven aan deze stichting.”

Andere invulling

Het succes vroeg om een vervolg en in 2018 zette de organisatie wederom haar schouders eronder en kwam er opnieuw een mooi muziekevenement in de laatste week van het jaar. Het evenement werd positief afgesloten en Stichting MeeDoen ontving een mooie bijdrage voor sportkleding voor hun leden. In 2019 werden de voorbereidingen getroffen voor de derde editie. Dat jaar verliep niet zoals de organisatie het voor ogen had en er werd op het laatste moment uitgeweken naar het Vestzaktheater, zodat de uitzendingen van Snow Radio toch door konden gaan.

Besluit
Toine: “Er is veel misgegaan door onder andere miscommunicatie, door het trekken van voorbarige conclusies en doordat een vergunning niet goed was aangevraagd. Als stichting hebben we flink op het spaargeld moeten interen, waardoor er ook geen geld beschikbaar was voor het goede doel. Dat spijt ons enorm.” Toine en zijn medebestuursleden Astrid van den Biggelaar en Peter Jan Mischke hebben de afgelopen maanden het jaar 2019 geëvalueerd en vooruitgeblikt naar de komende periode. “Mede door de problemen waar we in 2019 mee te maken hebben gehad én de coronaperiode waar we nu in zitten, hebben we besloten dat er geen vierde editie komt van Snow Radio. We hebben zelfs besloten om helemaal te stoppen met Snow Radio. Wij betreuren dit, maar dit lijkt ons de beste oplossing.” Het bestuur wil graag alle sponsors, muzikanten, vrijwilligers en luisteraars heel erg bedanken voor hun bijdrage de afgelopen drie jaar.

Concept
Toine hoopt dat het concept van Snow Radio in de toekomst een vervolg gaat krijgen. Hoe dit ingevuld gaat worden, is op dit moment nog niet bekend. Mocht hier meer over bekend worden gemaakt, dan lees je dat uiteraard in DeMooiSonenBreugelKrant.