Een mooie opbrengst voor de drie organisaties
Een mooie opbrengst voor de drie organisaties Foto: Ingezonden

Succesvolle inhaalcollecte

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De collectanten van de Hartstichting, Longfonds en Reuma Nederland hebben voor hun collecte in oktober de handen ineengeslagen. In het voorjaar zouden zij ieder apart collecteren, maar door het coronavirus werden alle collectes afgeblazen. Om toch geld op te halen dat hard nodig is voor de vele onderzoeken, zijn zij gezamenlijk op pad gegaan.

Van 12 tot en met 24 oktober zijn 95 collectanten in Son en Breugel langs de deuren gegaan voor de inhaalcollecte. De drie organisaties kijken tevreden terug op deze collecte. Er werd een prachtig bedrag opgehaald. In Son en Breugel werd totaal 7.572,52 euro opgehaald, waarvan in Son 4.912,38 euro met 60 collectanten en in Breugel 2.660,14 euro met 35 collectanten. Daarnaast werd ook veelvuldig gebruik gemaakt van het betalen middels het scannen van de QR-code op de collectebus.

De organisaties van de Hartstichting, Longfonds en Reuma Nederland willen alle inwoners van Son en Breugel hartelijk danken voor hun gulle gift. Met deze giften kunnen zij hun onderzoeken weer een impuls geven om naar oplossingen te zoeken om deze ziektes onder controle te krijgen. Zonder de inzet van de collectanten en de wijkhoofden was dit niet mogelijk geweest in deze coronaperiode.