Afbeelding
Foto:

Lezerspodium: Zet je schouders eronder

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Na ruim vier weken volop aandacht gegeven te hebben aan losliggende stoeptegels en hoog opstaande gladde randen van de trottoirs, graag weer jullie aandacht voor meer wezenlijke zaken in ons dorp.

Niet dat ik de onveiligheid van bovenstaande onderschat, zeker voor ouderen, ouders met kinderwagens en rolstoelgebruikers, maar voor deze problematiek werd bij de inrichting van het centrum al gewaarschuwd; echter de raad ging er toen mee akkoord. Ook wonen in het groen geeft nadelen van oplichtende tegels door wortelgroei. Gelukkig wordt er nu een plan opgezet om de problemen geleidelijk aan te verhelpen.

Beste raad van Son en Breugel,
Wezenlijke zaken mijns inziens:
1. Zet samen eens je schouders (ja, alle 15!) om de Krommen Hoek/Regenboog een nieuwe school te geven. Zo’n school hoort tegenwoordig een ‘Kindcentrum’ te zijn. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar behoren daar terecht te kunnen. Is er voor school en opvang geen voldoende plaats? Helaas dan, want de ouders en scholen hebben zelf voor dat uithoekje gekozen. En moet je met de kleintjes naar bijvoorbeeld De Bongerd.

2. Het realiseren van Breugel Bruist!
De belanghebbende verenigingen hebben al jaren in gesprekken, onderzoeken aangegeven, dat De Bongerd uitgebouwd moet worden tot een wedstrijdwaardige hal. Zodat ze niet aangewezen zijn om in de naburige gemeenten een zaal te moeten huren. Het is frustrerend, als je leest dat de raad (weer) een onderzoek wil houden, of De Bongerd wel een wedstrijdwaardige hal moet worden. Al de gesprekken van verenigingen met de gemeente, die gehouden zijn, zijn voor niets geweest!

3. Zet samen (ja, alle 15!) eens je schouders onder het realiseren van ‘Ons Dorpshuis’. We hebben in ruime meerderheid gekozen voor de kerk als Dorpshuis. Ga er samen voor om er iets moois van te maken. Waar we met zijn allen vele jaren plezier van beleven. En ja, het is een rot tijd om nu veel geld uit te geven: maar na de magere jaren komen ook weer vette jaren. Zo laat ons ook de periode na de crisis van 2008 zien. De Landing moest zo goedkoop mogelijk gezet worden: met als gevolg dak en vloer is/worden nu al vernieuwd.

‘Vang elkaar niet af’ over losliggende stoeptegels, maar ga er samen voor: Voor ons dorp! Dan is het ook niet nodig, dat de Commissaris van de Koning na Waalre en Nuenen ook Son en Breugel nog eens gaat bezoeken.

Succes voor alle 15 raadsleden, burgemeester en wethouders. Maak samen ons dorp nog veiliger, groener en mooier.

Een betrokken inwoner
Gerard Scheepens