Piet en Toos
Piet en Toos Foto: Wil Feijen

Piet en Toos van den Eertwegh-Foolen 50 jaar getrouwd

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Piet van den Eertwegh (77) is een echte Sonnenaar, geboren en getogen in Son. Hij is opgegroeid met twee broers en drie zussen. Nadat hij zijn LTS-diploma op zak had, is Piet gaan werken bij de firma Volker Installatietechniek in Eindhoven. Hij had het op zijn werk ontzettend naar zijn zin, en hij heeft er 45 jaar gewerkt, tot hij op 60-jarige leeftijd met pensioen ging. Toos (74) is geboren in Sint-Oedenrode en was de op één na jongste telg uit een gezin van acht kinderen. Toos is na het doorlopen van de huishoudschool bij Janssen de Wit gaan werken.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Piet ging vroeger vaak op stap met zijn vrienden in Eindhoven, maar op carnavalsmaandag zat hij met een stel vrienden bij Overmans in Son. Piet: “Eén van mijn kameraden had een oogje op de zus van Toos en hij stelde voor om in Sint-Oedenrode op stap te gaan. Toos zat die avond bij haar zussen aan een tafeltje in De Gouden Leeuw in Sint-Oedenrode. Wij gingen daar natuurlijk bij zitten.” Op die avond is de vonk tussen Piet en Toos overgesprongen. “We hebben een ontzettend gezellige avond gehad en ik heb daarna Toos naar huis gebracht, waardoor ik de laatste bus naar Son miste. Ik heb vervolgens een fiets geleend om weer terug te gaan naar Son”, lacht Piet.

Woningnood
Piet en Toos hebben ruim vijf jaar verkering gehad. Ze konden heel moeilijk aan een huis komen. “Er was toen al woningnood”, blikt Toos terug. In de Peellaan begonnen ze met huizen bouwen en ze waren heel blij dat ze daar een huis konden huren. Veel bekenden van het stel kregen daar een huis. “We hebben daar negentien jaar gewoond, en daarna zijn we naar de Rhônelaan verhuisd.”

Vrijdag de dertiende
Vijftig jaar geleden trouwden Piet en Toos in Sint-Oedenrode op ‘vrijdag de dertiende’. Zij waren de eersten uit hun familie en vriendenkring die ‘s middags trouwden. Toos: “Dat moest ook wel, want Piet moest ‘s morgens de stoep nog leggen bij ons nieuwe huis.” Dat vrijdag de dertiende geen ongeluksdag was, blijkt wel uit het feit dat het stel nu, wederom op vrijdag de dertiende, vijftig jaar getrouwd is. Piet en Toos kregen een zoon en een dochter.

Eropuit
Piet is na zijn pensionering niet stil blijven zitten; hij heeft hele mooie dingen van metaal en koper gemaakt, die nu in hun mooie huis aan de Rhônelaan staan te pronken. Vroeger gingen ze vaak met de kinderen op vakantie naar Oostenrijk of Zwitserland. De laatste jaren kiezen ze meestal voor een korte vakantie in een hotelletje met alles erop en eraan, vaak met goede vrienden of familie. “Nu gaan we vaak ‘boerenrondes’ rijden. Dan rijden we over binnenwegen, pakken een gezellig terrasje of rijden naar België. Ik hoef mijn autosleutels maar te pakken of Toos zit al in de auto. Het maakt niet uit wat ze aan het doen is, ze laat meteen alles uit haar handen vallen, als ze maar weg kan”, lacht Piet. Helaas is dit nu even niet mogelijk vanwege het coronavirus.

Verjaardagscadeau
Op de zeventigste verjaardag van Toos kregen zij bericht dat zij opa en oma werden. “Dit was het allermooiste cadeau dat ik ooit heb gehad”, vertelt Toos trots. “We hebben nu twee prachtige kleindochters en elke vrijdag gaan we bij hen thuis met heel veel plezier oppassen.”

Vakantie
De afgelopen jaren heeft het bruidspaar alle jubilea gevierd. De bedoeling was om met de kinderen en kleinkinderen dit jaar op vakantie te gaan. “Helaas gaat dat nu niet vanwege het coronavirus, maar we gaan dat beslist nog een keer plannen. We zijn heel blij dat we samen veel dingen kunnen ondernemen en dat wij en onze kinderen en kleinkinderen gezond zijn”, aldus Piet en Toos.

Piet en Toos
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella