Een selectie van de ingeleverde schoenendozen voor de actie
Een selectie van de ingeleverde schoenendozen voor de actie Foto: Ingezonden

Schoenendoosactie een groot succes

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Enkele weken geleden bent u met onder andere door een artikel in deze krant geattendeerd op de jaarlijkse schoenendoosactie voor GAIN (Global Aid Network). Bij deze actie is het de bedoeling om een versierde schoenendoos in te leveren, gevuld met artikelen waar een kind in een ontwikkelingsland echt iets aan heeft.

Kinderen van de basisscholen De Krommen Hoek en de Sonnewijzer gingen aan de slag en ook veel anderen reageerden op het artikel. Zo zorgde bijvoorbeeld Boudewijns Schoenen voor voldoende lege schoenendozen en kreeg de organisatie een grote doos met bidons van Fysiosport Son.

In totaal werden er 138 gevulde schoenendozen aangeleverd, maar liefst 40 meer dan vorig jaar. Ook mocht de organisatie van verschillende gulle gevers een bijdrage in de verzendkosten ontvangen, zodat ook financieel de actie goed kon worden afgerond.

Deze week worden de dozen aangeleverd bij GAIN die zorgt voor verzending naar ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen. Daarna kunnen dan weer veel kinderen in de komende decembermaand blij gemaakt worden.

Wilma van Dommelen die de actie heeft gecoördineerd wil iedereen die, op welke manier dan ook, aan de actie heeft bijgedragen daarvoor van harte bedanken en ze hoopt volgend jaar weer op zoveel medewerking te kunnen rekenen.