Piet Slegers met zijn 'Gouden Vos' onderscheiding
Piet Slegers met zijn 'Gouden Vos' onderscheiding Foto: Ingezonden

‘De Gouden Vos’ voor Piet Slegers

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Piet Slegers heeft zondag 29 november ‘De Gouden Vos’ uitgereikt gekregen en is het ‘Piet Slegersplein’ onthuld voor zijn inzet en jarenlange lidmaatschap bij scouting Mgr. Bekkersgroep.

Het was de bedoeling om de uitreiking te houden op de groepsdag in april, maar helaas ging die vanwege de coronamaatregelen niet door. In plaats daarvan is een kleine afvaardiging van de Mgr. Bekkersgroep afgelopen zondag bij Piet Slegers thuis geweest om hem ‘De Gouden Vos’ uit te reiken voor alle jaren van tomeloze inzet en energie. Daarnaast is er een bord gepresenteerd met daarop de tekst: ‘Piet Slegersplein’. Dit bord komt te hangen op het plein bij de blokhut aan de Europalaan in Son.

Piet Slegers heeft sinds zijn toetreding in 1980 diverse functies gehad binnen Scouting Mgr. Bekkersgroep. Hij is begonnen als secretaris in het bestuur en heeft die functie jarenlang met veel verve bekleed, ook is hij een tijdje voorzitter geweest van de groep.

Toen er in 1990 plannen kwamen om een nieuwe blokhut te bouwen heeft Piet daar als bouwpastoor het initiatief in genomen. Ook na de oplevering van de blokhut, in 1994, heeft Piet zich bekommerd om de groep en het onderhoud van de blokhut als blokhut- en materiaalbeheerder. In deze functie heeft hij veel tijd en energie gestoken in het ordelijk en netjes houden van de blokhut.

Dit jaar zit Piet 40 jaar bij de groep en adviseert hij, als lid van de groepsraad, nog altijd leiding en bestuursleden. Piet is niet het eerste lid van de Mgr. Bekkersgroep die ‘De Gouden Vos’ heeft mogen ontvangen. Eerder dit jaar, in september, heeft ook Huib Cooijmans deze onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Huib is na bijna 25 jaar gestopt als leiding, maar is nog steeds actief betrokken bij de vereniging.