Veel animo tijdens de OnsDorpLive!-documentaire in december 2019
Veel animo tijdens de OnsDorpLive!-documentaire in december 2019 Foto: Wil Feijen

Toch nog een beetje ‘OnsDorpLive!

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Eens in de twee jaar is er in Son en Breugel OnsDorpLive!, een muzikaal evenement waarbij lokale bands op diverse podia in het centrum van Son en Breugel optreden. De editie van dit jaar kan helaas niet doorgaan als gevolg van de huidige coronamaatregelen. Om de eigenlijke datum niet ongemerkt voorbij te laten gaan, presenteert organisator Giggut!?-Events op zaterdag 12 december een documentaire over OnsDorpLive!.

De documentaire is voorzien van oud en recent beeldmateriaal. De kijker wordt meegenomen naar het allereerste begin: het ontstaan van de band Giggut!?, de ontstaansgeschiedenis van OnsDorpLive! met daarin de allereerste voorbereidingen vanaf 2004, de zeer uitdagende eerste editie met CD-opnames in 2006 tot en met de laatste zeer geslaagde editie in december 2018.

Deze documentaire maakt zichtbaar hoe een spontaan idee kan uitgroeien tot een tweejaarlijks evenement dat vele muzikanten en bezoekers samenbrengt, verbindt en verbroedert. De makers willen met de documentaire anderen motiveren en stimuleren om eigen goede ideeën niet in de ijskast te parkeren, maar deze juist werkelijkheid te laten worden.

Vorig jaar is deze documentaire reeds in première gegaan in een sfeervol ingericht en bomvol Vestzaktheater. Voor iedereen die dit toen gemist heeft of hem nogmaals wil bekijken wordt op zaterdag 12 december om 20.00 (het eigenlijke tijdstip dat OnsDorpLive! 2020 zou starten) deze documentaire geplaatst op de website www.onsdorplive.nl. Hopelijk een pleister op de wonde voor al de die-hard OnsDorpLive!-bezoekers.