De tijdelijke terrasoverkapping bij cafetaria De Gentiaan
De tijdelijke terrasoverkapping bij cafetaria De Gentiaan Foto: Wil Feijen

Terrasoverkapping voor Son en Breugelse ondernemer

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Dat een terrasoverkapping plaatsen bij je eigen onderneming zo veel voeten in aarde zou kunnen hebben, had Wim van der Heijden van cafetaria De Gentiaan niet verwacht. Door de beperkte ruimte in zijn cafetaria wilde de Son en Breugelse ondernemer voor zijn zaak een tijdelijke overkapping plaatsen waar zijn klanten kunnen wachten voordat ze naar binnen kunnen om hun bestelling door te geven en/of op te halen.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

“Ik ben al vanaf september hiermee bezig. Vele e-mails zijn er over en weer gegaan tussen de gemeente en mij. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en heb ik contact opgenomen met de redactie van DeMooiSonenBreugelKrant. Nadat het in de krant had gestaan en op social media was gedeeld, heb ik een stormvloed van reacties gekregen, ook vanuit de lokale politiek”, begint Wim te vertellen. De politieke partijen hebben tijdens de raadsvergadering in oktober over deze kwestie hun zegje gedaan, waarna Wim toestemming kreeg om een terrasoverkapping te plaatsen.

650 euro
Wim moest hiervoor wel een omgevingsvergunning aanvragen. Dat zou ongeveer veertien weken kunnen duren, maar de gemeente had aangegeven dat ze er een versnelde procedure van wilde maken; dan zou het alsnog zes tot acht weken duren. “Behalve het aanvragen van de vergunning moest ik ook nog eens 650 euro legeskosten betalen. Dat heb ik niet gedaan en onlangs heb ik de overkapping door Foolen Audio & Light laten plaatsen”, aldus Wim.

Meldplicht
De ondernemer ontving vanuit de Son en Breugelse politiek de reactie dat tijdens de raadsvergadering niet was afgesproken dat er legeskosten betaald zouden moeten worden. Wim: “De regering heeft in maart al gezegd dat ze er alles aan zal doen om getroffen ondernemers te helpen waar ze kan. Dat gevoel kreeg ik niet van de gemeente Son en Breugel, en ik kon het dan ook niet begrijpen dat de gemeente legeskosten in rekening bracht. Gelukkig kwam de gemeente hierop terug: geen vergunning aanvragen, geen legeskosten betalen, alleen een meldplicht. Ik ben ze hier zeer dankbaar voor!”

Laten zetten
De terrasoverkapping die Wim inmiddels heeft laten zetten, voldoet aan alle door de gemeente gestelde eisen. “Ik ben er superblij en tevreden mee en ook mijn klanten! Die kunnen nu buiten, op veilige afstand van elkaar, wachten totdat ze naar binnen kunnen om hun bestelling te doen en/of af te halen. Zo is iets negatiefs toch nog in iets positiefs omgebogen”, sluit Wim tevreden af.

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 9 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 12 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella