Een vertegenwoordiging van de leden van Rotaryclub Boxtel - Oirschot - Haaren overhandigt 100 rollades en braadkippen aan Frans en Mia van Rosendaal en Jan van Loenhout van de Voedselbank Best e.o.
Een vertegenwoordiging van de leden van Rotaryclub Boxtel - Oirschot - Haaren overhandigt 100 rollades en braadkippen aan Frans en Mia van Rosendaal en Jan van Loenhout van de Voedselbank Best e.o.

Hulp aan Voedselbank in plaats van kerstviering

Algemeen Algemeen

Son en Breugel / Best - Rondom Kerst zijn er meerdere initiatieven om de voedselbanken te ondersteunen. Deze hulp is zeer welkom, zeker nu de aanlevering van goederen in de coronacrisis is afgenomen. Daarbij is het aantal huishoudens dat gebruik maakt van de voedselbank afgelopen maanden fors gestegen.

Het aantal cliënten van Voedselbank Best – Son en Breugel - Oirschot steeg van zo’n 75 naar een kleine honderd en ook bij de Voedselbank Boxtel – Haaren - St. Michielsgestel - St. Oedenrode was een toename te zien van zo’n 200 naar 220. Dat zijn dus in totaal zo’n 320 gezinnen die het – zeker nu – moeilijk hebben.

Reden voor de leden van Rotaryclub Boxtel – Oirschot - Haaren om wat extra’s voor de voedselbanken te doen. Nu samenkomen vanwege corona niet mogelijk is en dus geen kerstviering gehouden kan worden, werd besloten om de kosten die worden uitgespaard te schenken aan de voedselbank. Daarnaast zijn de leden aan de slag gegaan om extra goederen te leveren voor de Kerst.

De wens van Ab Gillhaus en Frans van Rosendaal van de voedselbanken in respectievelijk Boxtel en Best was om ook wat luxere producten te kunnen uitdelen. Met de hulp van de leden is dat gelukt! In Oirschot vonden ze slagerij Joep Smits en Vleesboerderij Polsdonk bereid om varkensrollades en braadkippen te leveren tegen kostprijs. In Boxtel waren de HEMA en Slagerij Slager uit St. Annaland bereid om tegen kostprijs te leveren en heeft Wah Nam Hong Supermarkten gratis soep beschikbaar gesteld voor de gezinnen in Boxtel. Daarnaast zijn diverse van de leden aan de slag gegaan om koekjes te bakken die in feestelijke potjes worden aangeboden. 

Ab Gilhaus: “Supermooie actie, we zijn daar enorm blij mee en alsof het nog niet genoeg was, kregen we ook nog een donatie van 1500 euro per Voedselbank. Klasse ‘voor door en van onze mensen’.” 

Frans van Rosendaal: “Door dit soort donaties worden wij in staat gesteld om in de kerstperiode iets extra’s in de pakketten te doen. Dat zorgt ervoor dat de clienten dit jaar, ondanks de coronacrisis, toch een geweldige kerst hebben. En natuurlijk is de financiële ondersteuning meer dan welkom. Namens alle betrokkenen bij de Voedselbank Best heel hartelijk bedankt.”

Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella