Kim met haar ontworpen flyer
Kim met haar ontworpen flyer Foto: Wil Feijen

Elfjarige Kim steunt lokale ondernemer met zelfgemaakte flyer

Algemeen Jeugd

Kim van der Schoot wilde iets extra’s doen voor Sander Buitelaar en Davey van Haastregt, eigenaren van restaurant-pizzeria Il Ponte. Haar ouders bestellen regelmatig gerechten bij het Italiaanse restaurant en eten die dan vervolgens thuis op, maar Kim wilde de pizzeria nog op een andere manier steunen. Ze maakte een ontwerp voor een flyer en die werd, net voor de kerstdagen, bij bijna achthonderd dorpsgenoten bezorgd.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Moeder Wendy en Kim haalden begin december hun bestelde gerechten bij Il Ponte op, waarna Wendy met Sander in gesprek kwam over de lockdown en wat dit allemaal voor hen betekent. Wendy: “Toen we weer naar huis gingen, vertelde Kim dat ze graag iets voor de eigenaren wilde doen. De boodschap van Kim was dat er meer mensen gerechten moesten gaan bestellen bij Il Ponte.” Wendy en Kim hebben vervolgens contact opgenomen met Sander en het plan voorgelegd. “Sander was erg enthousiast dat een elfjarige dit uit zichzelf wil doen voor een ondernemer”, aldus Wendy.

Ontwerpen
Vervolgens is Kim gaan tekenen en het eindresultaat was een pizza salami, waar een punt is uitgesneden en een hartje in de kleuren van Italië. De tekst heeft Kim zelf bedacht, het logo heeft ze van internet gehaald en haar ouders hebben haar geholpen met het digitaliseren van de flyer.

800 flyers
Nadat alles naar tevredenheid van Kim was, kon het kopiëren beginnen. “We hebben 400 A4’tjes geprint, die we thuis hebben gesneden naar A5-formaat”, vertelt Wendy trots over de prestatie van haar dochter. Kim, haar zusje en haar ouders hebben de flyer in De Gentiaan, ’t Harde Ven, ’t Zand en Sonniuspark bezorgd. Wendy: “We hadden niet voor alle adressen een flyer, dus we hebben ze in een aantal straten per wijk rondgebracht.”

Bewust bezig

Sander is nog steeds erg trots op de actie van Kim: “Het is goed te zien dat een jong meisje bewust bezig is met andermans problemen. Door haar actie merk je dat er in het gezin gesproken wordt over de moeilijke tijd die alle ondernemers op dit moment meemaken. We zijn haar echt dankbaar dat ze ons steunt en dat ze iets wil betekenen voor ons restaurant.” Doordat de flyers net voor de kerstdagen verspreid werden, gaf dat voor Sander en Davey een extra warm kerstgevoel. “Alle eer komt toe aan Kim, en we zijn echt supertrots op haar dat ze dit voor ons heeft willen doen.”

Hart onder de riem
De vraag ‘Kunnen ze ook op jouw steun rekenen?’ die onderaan op de flyer staat, is al veelvuldig beantwoord met ‘ja’. Sander: “We hebben door deze actie zeker extra klanten mogen ontvangen, en dat sterkt de gedachte van Kim alleen nog maar meer.” En Kim? Kim vindt het fantastisch dat zij op deze manier beide ondernemers een hart onder de riem heeft kunnen steken.