Dit jaar geen huis-aan-huiscollecte maar wel een online collecte
Dit jaar geen huis-aan-huiscollecte maar wel een online collecte Foto: @Hersenstichting

Huis aan huiscollecte wordt online collecte

Algemeen Collecte

Son en Breugel / Landelijk - De jaarlijkse huis-aan-huiscollecte van de Hersenstichting in de eerste week van februari gaat helaas niet door. Door de huidige situatie in Nederland met het coronavirus en de verlenging van de lockdown heeft de Hersenstichting besloten dit jaar niet huis-aan-huis te collecteren.

De gezondheid van de collectanten en gevers aan de deur staat voor de Hersenstichting als gezondheidsfonds voorop. Dat heeft wel grote gevolgen: geld dat normaal gesproken met de collecte opgehaald wordt, blijft immers hard nodig om te voorkomen dat hersenaandoeningen straks de grootste ziekte van Nederland zijn. Tevens zijn er steeds meer aanwijzingen dat het coronavirus hersenschade kan veroorzaken. De Hersenstichting maakt zich dan ook grote zorgen om de gevolgen van COVID-19 op de hersenen.

Daarom gaat de collecte online wél door. Iedereen kan eenvoudig en veilig een online collectebus aanmaken en delen met vrienden en familie via onder meer WhatsApp, Facebook, Twitter en e-mail. Dat kunt u doen via de site van de Hersenstichting: www.hersenstichting.nl.

Doet U ook mee? Uw bijdrage is meer dan welkom.