Joost op de parkeerplaats bij Kringloopwinkel Son
Joost op de parkeerplaats bij Kringloopwinkel Son Foto: Wil Feijen

Bezwaar van tafel: Kringloopwinkel Son blijft definitief open

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Joost Franken, eigenaar van Kringloopwinkel Son op Ekkersrijt in Son en Breugel, heeft donderdag 18 februari positief nieuws ontvangen van de Raad van State. De vergunning voor deze kringloopwinkel, die al tweeëneenhalf jaar op Ekkersrijt gevestigd is, is definitief goedgekeurd. ‘Buurman’ Camtronics B.V. had bezwaar aangetekend tegen de vergunning van de kringloopwinkel; de Raad van State wees het hoger beroep van tafel omdat het bedrijf te laat het bezwaar hiertegen had aangetekend.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Half september 2018 heeft Joost de deuren van de kringloopwinkel op industrieterrein Ekkersrijt geopend. Klanten die zijn winkel bezoeken, komen veelal met de fiets, maar ook wel met de auto, en volgens buurman Camtronics zou dit problemen opleveren; op het terrein zouden niet voldoende parkeerplaatsen aanwezig zijn, waardoor bezoekers van de kringloopwinkel hun auto bij hen voor de deur parkeren. Volgens Joost zijn er nooit echte problemen geweest met betrekking tot het parkeren, alleen een paar incidenten in het begin. Toch heeft de verhuurder een hekwerk laten plaatsen omdat Camtronics dat geëist had. Joost: “Door het plaatsen van het hekwerk is de ruimte om te parkeren beperkter geworden, maar wij ondervinden daar geen hinder van en verwachten die ook niet te gaan krijgen.”

Blik op de toekomst
Voor Joost en zijn team is het fijn dat er nu een uitspraak is: “Het is geweldig nieuws en vanaf nu kunnen we al onze energie weer steken in datgene waar we goed in zijn en wat we graag willen doen: tweedehands spullen opknappen, etaleren en weer verkopen. De afgelopen jaren hebben veel negatieve energie gekost en we zijn blij dat we onze blik weer op de toekomst kunnen richten”, vertelt Joost enthousiast.

Probleem niet opgelost
De heer Antonisen, woordvoerder namens Vincent van der Ven, directeur Camtronics B.V., laat in een reactie weten dat de heer Van der Ven zeer teleurgesteld is in de uitspraak: “De heer Franken wordt niets verweten; hij huurt, net als Camtronics een pand van de verhuurder, en die laat het erbij zitten.” Zowel Kringloopwinkel Son als Camtronics hebben een aantal parkeerplaatsen bij hun pand, maar het is voor klanten van de kringloopwinkel niet duidelijk waar zij moeten parkeren. “De verhuurder heeft provisorisch een hekwerk laten plaatsen, maar dat schept nog steeds geen duidelijkheid. Het probleem is dus niet opgelost, ook niet met deze uitspraak van de Raad van State”, aldus de heer Antonisen. Om het probleem op te lossen zou de verhuurder een definitieve afscheiding kunnen plaatsen, zodat het voor de klanten duidelijk wordt waar geparkeerd kan worden bij Kringloopwinkel Son.

Op dit moment is Kringloopwinkel Son nog gesloten in verband met de coronacrisis. Zodra het kabinet groen licht geeft, worden de deuren weer geopend en bent u van harte welkom op Ekkersrijt 3104A.