Jan Jaspers bij zijn huurwoning die hij binnenkort moet verlaten
Jan Jaspers bij zijn huurwoning die hij binnenkort moet verlaten Foto: Wil Feijen

Oog voor elkaar in bijzondere tijden

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Twee maanden geleden besteedde DeMooiSonenBreugelKrant aandacht aan dorpsgenoot Jan Jaspers, die zijn verhaal deed over het gedwongen vertrek uit zijn sociale huurwoning aan de Rooijseweg. Het pand gaat namelijk binnenkort tegen de vlakte om plaats te maken voor een andere bestemming. Helaas is deze bijzondere pensionado er nog niet in geslaagd een andere huurwoning in Son en Breugel te vinden.

Redacteur: Ivo van Hoek

Na inmiddels 12 fijne jaren in ons gezellige dorpje wil hij dolgraag hier blijven wonen. Gelukkig is Jan er al wel in geslaagd om tijdelijke opslagruimte te vinden voor wat huisraad. Hij vroeg de laatste keer om een eventuele tip voor een huurwoning die op korte termijn zou vrijkomen. Hoewel hij al meer dan 13 jaar staat ingeschreven bij de wooncorporatie, schuilt het probleem vooral in het feit dat er in Son en Breugel weinig vrijkomt of aangeboden wordt.

Omdat de tijd voortschrijdt en de sloopkogel in de zomer waarschijnlijk zijn werk gaat doen, zoekt Jan een al dan niet tijdelijke oplossing. Hoewel hotels in coronatijd voldoende plek hebben, is dat voor Jan eigenlijk niet echt een optie. Kortom, het huren voor de korte termijn kan een prima oplossing vormen tot het moment dat de wooncorporaties hem een meer structurelere oplossing kunnen bieden.

Mocht er iemand zijn die een ruimte ter beschikking heeft om Jan vooruit te helpen, dan zou dit geweldig zijn. Uiteraard wil Jan daar graag voor betalen. In de maand mei loopt het huurcontract af van zijn huidige woning. Op deze manier vraagt Jan uw hulp in deze voor iedereen zo bijzondere coronatijd. U kunt hiervoor direct bellen naar 06-34044477.