Het kernteam gaat zich beraden op mogelijkheden die er wellicht wel zijn (kernteam Samenloop Son en Breugel, archieffoto)
Het kernteam gaat zich beraden op mogelijkheden die er wellicht wel zijn (kernteam Samenloop Son en Breugel, archieffoto) Foto: Wil Feijen

Samenloop stopt, kernteam Son en Breugel beraadt zich op mogelijkheden

Algemeen Samenloop Son en Breugel

Son en Breugel - Het kernteam van Samenloop Son en Breugel is dinsdag 6 april overvallen en verrast door de mededeling van KWF Kankerbestrijding om na 15 jaar te stoppen met het faciliteren en ondersteunen van de Samenlopen. Dit besluit betekent ook dat een evenement in de vorm zoals het kernteam in Son en Breugel in voorbereiding had niet meer mogelijk is.

Ondanks het uitstel van de Samenloop Son en Breugel naar juni 2022, heeft het kernteam gemerkt dat veel vrijwilligers onverminderd enthousiast aan de slag zijn gebleven om acties op te zetten. Het kernteam gaat zich de komende weken beraden op de mogelijkheden die zij nog zien om recht te doen aan die inspanningen en klaar te staan voor mensen die met kanker te maken hebben. Het kernteam komt binnen enkele weken met een afgewogen besluit hierop. 

Patrick Wijns, voorzitter Samenloop Son en Breugel, laat in een reactie weten dat de commissies de vrijwilligers zoveel mogelijk persoonlijk zullen informeren. “Desondanks kunnen wij ons voorstellen dat er vragen of opmerkingen zijn. Iedereen die iets kwijt wil, wordt uitgenodigd om dit schriftelijk te doen via samenloopvoorhoopsonenbreugel@gmail.com”, aldus de voorzitter.