Het terras van Novite
Het terras van Novite Foto: Wil Feijen

Authentiek genieten bij een nieuweling

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Het Bulgaarse woord Novite betekent ‘de nieuweling’, en het is ook de naam van een nieuw restaurant in Son en Breugel. Een nieuw restaurant op een bekende locatie op de hoek van de Kanaalstraat en de Kanaaldijk-Zuid net voor de ophaalbrug over het Wilhelminakanaal.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Een herkenbaar pand met zijn glazen vitrine die als een wachtoren, of misschien wel als vuurtoren, jaren geleden door een vorige eigenaar boven de ingang is geplaatst. Maar wie door deze ingang Novite betreedt, laat het verleden achter zich en krijgt het idee in een andere wereld te zijn beland. Het lijkt wel alsof binnen en buiten los staan van elkaar, maar wie goed kijkt, ziet dat het nieuwe en stijlvolle interieur ook aan de buitenzijde bij de terrassen is doorgetrokken.

Comfort
Smaakvol en met ongelooflijk veel oog voor detail waar het door slimme toepassingen op allerlei gebied aan niets zal ontbreken voor de gasten. Comfort zit ook vaak in dingen die je niet ziet, zoals het hypermoderne luchtcirculatiesysteem van het restaurant, niet alleen veilig maar ook aangenaam.

Jong met veel ervaring
Zeker geen nieuweling is de man achter Novite, hij heet Joris Scharpach, hij was chefkok en mede eigenaar van Butlerstable, een op culinair vlak een zeer vooruitstrevend restaurant. Na deze tijd heeft hij vele reizen mogen maken in binnen- en buitenland als private chef en consultant binnen de horeca. Met zijn 29 jaar oogt hij jong, maar hij heeft veel ervaring voor zijn leeftijd.

Beleving
Joris is van mening dat een beleving die al begint bij de entree van zijn restaurant en die de gast bij het verlaten van het restaurant als een herinnering mee naar huis neemt.

Verrassen
Bij Novite wordt er niet gewerkt vanuit één bepaald theoretisch uitgangspunt. In de keuken tot aan de tafel worden alle theorieën en gereedschappen gebruikt om het resultaat te creëren dat de gast zal verrassen.

Ontzorgen van gasten
Scharpach begrijpt als geen ander dat smaak en beleving zeer persoonlijk kunnen zijn, maar bij Novite hebben ze er een kunst van gemaakt de beleving en smaak af te stemmen op de gast. Samen met een fijne, ongedwongen sfeer, de eerlijke keuken, de seizoensgebonden ingrediënten, de dagelijks verse producten en natuurlijk de uitstekende service, gericht op het ontzorgen van gasten, creëren Joris en zijn team een beleving als het om uit eten gaat.

Topniveau
De gerechten bij Novite zijn een mix tussen de misschien bekende, maar ook spannende gerechten, gebaseerd op de authentieke keuken. Het interieur en de service zijn van topniveau, maar Joris maakt dit alles zeer toegankelijk door een verrassende prijs-kwaliteitverhouding te presenteren waarbij ook het drankje betaalbaar blijft.

Wijn
Thuis genieten van de heerlijke wijnen die Novite in haar restaurant uitschenkt kan ook. Deze wijnen kunt u namelijk eenvoudig bestellen en thuis laten bezorgen. En woont u in Son en Breugel dan krijgt u bij elke bestelling 10 procent korting in de vorm van een voucher die u kunt gebruiken bij uw bezoek aan Novite.

Hotspot
Maar kunt u natuurlijk ook van een wijntje of ander drankje genieten op het nieuw aangelegd terras met uitzicht op het kanaal; een terras waar ook een heerlijk kopje koffie met een heerlijke vlaaipunt op de kaart staat. Het terras is vanaf woensdag 28 april geopend door de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. Hopelijk zal binnenkort ook het restaurantgedeelte opengaan, en dan heeft Son en Breugel er een culinaire hotspot bij!

Het terras van Novite
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 11 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 14 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella