Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Verhuizing HEMA tijdens opening al een succes

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Donderdag 1 juli was het dan zover: nadat de HEMA eerder meer dan 13 jaar gevestigd was aan de Heistraat, gingen nu de deuren van de geheel vernieuwde winkel aan de Airbornestraat feestelijk open.

Redacteur: Adrie Neervoort

Er stond ruim voor de feestelijke opening een lange rij mensen in de Airbornestraat, van wie de eerste 50 bij hun aankoop een goedgevulde shopper (tas) ter waarde van 50 euro kregen. Burgemeester Hans Gaillard en directrice van HEMA Nederland Saskia Egas Reparaz waren uitgenodigd om de opening te verrichten. Gaillard deelde tijdens de opening een herinnering: “Als klein manneke ging ik al naar de HEMA voor een warme rookworst of een heerlijke tompoes, net waar ik zin in had.”

Winkel voor de stad
Volgens hem was er alom verbazing toen Sanders Retail Groep 13 jaar geleden een HEMA opende in Son en Breugel; het was toch meer een winkel voor de stad was de algemene gedachte. De burgemeester: “Maar Sanders Retail Groep durfde het aan en dankzij het besluit van toen en het succes dat daarop volgde, is er nu een geheel vernieuwde HEMA-vestiging op een nieuw adres, maar nog steeds in ons dorp.”

Verschil van mening
Gaillard gaf nog een actuele versie van een politiek verschil van mening over de bestemming van de onderzijde van de nieuwe vleugel van het gemeentehuis. “Er is discussie geweest binnen de gemeente of er toch niet een sociale voorziening als een CMD op die locatie moest komen. Wij zijn er uiteindelijk heel blij mee dat er een sociale voorziening als de HEMA is gekomen, want hier koop je toch dingen die je het eerst nodig hebt tegen een prijs die voor iedereen betaalbaar is, en daar zijn we heel blij mee en trots op.”

Veel publiek bij opening
Saskia Egas Reparaz was geroerd door het massaal opgekomen publiek, want eigenlijk doe je het daarvoor. “Een hele eer om in het dorp waar je geboren bent, als directeur van de HEMA de nieuwe winkel in Son en Breugel te mogen openen”, alsdus Egas Reparaz. Zij prees de familie Sanders van Sanders Retail Groep, die zij met 12 winkels een hele belangrijke ondernemersfamilie voor HEMA, noemde.

In het dorp
“In een tijd waar de retail het best wel moeilijk heeft en sommige winkels het niet volhouden, opent Sanders Retail Groep een nieuwe HEMA. Een plek waar je terecht kunt voor een zelfgemaakte appelbol, een paar sokken of een gezichtscremé, allemaal dingen die je niet online wil kopen, en waarvoor je zelfs niet in de auto hoeft te stappen, want je kunt ze hier lekker dichtbij allemaal vinden.”

Doorknippen van lint
Volgens Floris Sanders van Sanders Retail Groep was het allemaal niet mogelijk geweest zonder de inzet van het personeel van HEMA Nederland. En na een drie-twee-een-aftelling knipten de directrice en de burgemeester een lint door als teken dat de nieuwe HEMA geopend was voor het publiek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding