V.l.n.r.: Het college van B&W: Jos de Bruin (DorpsVISIE), John Frenken (DorpsVISIE), gemeentesecretaris Rien Schalkx, burgemeester Hans Gaillard, Paul van Liempd (PvdA/GroenLinks) en Jan Boersma (CDA) (archieffoto)
V.l.n.r.: Het college van B&W: Jos de Bruin (DorpsVISIE), John Frenken (DorpsVISIE), gemeentesecretaris Rien Schalkx, burgemeester Hans Gaillard, Paul van Liempd (PvdA/GroenLinks) en Jan Boersma (CDA) (archieffoto) Foto: Giti Entezami

Ingezonden brief: Excuses college over laatdunkende opmerking

Algemeen gemeente

Son en Breugel - Het college van burgemeester en wethouders reageert op een voorval na afloop van een beeldvormende vergadering op de politieke avond op 22 juli over het initiatief Bijenhof.

Wat is er gebeurd? In de beeldvormende vergadering, die digitaal (MS Teams) werd gehouden, presenteerden de particuliere initiatiefnemers de heer en mevrouw Smits een eerste schetsontwerp van een plan om ten westen van de A50, aan de Bijenlaan 25 (huur)woningen te realiseren. Bij de vergadering waren naast raadsleden, de wethouder en omwonenden ook een tweetal ambtenaren aanwezig ter ondersteuning van de wethouder om bij technische vragen te beantwoorden. Na deze vergadering heeft één van de betreffende ambtenaren, terwijl zijn microfoon nog open stond, een laatdunkende opmerking gemaakt over inwoners van Son en Breugel.

Reactie
Het college geeft op dit voorval de volgende reactie: “Dat is ongehoord en ongepast. Het college biedt de inwoners van Son en Breugel haar excuses aan.”