Kienen
Kienen Foto: PHEV

Kienen in het Vestzaktheater gaat weer beginnen

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Na een verplichte stop door het Covid-19 virus gaat het kienen in het Vestzaktheater in Son en Breugel weer opgestart worden. Vanaf zondag 12 september wordt er weer wekelijks gekiend op zondagavond. De zaal gaat om 18.15 uur open en het kienen begint klokslag 19.30 uur, met een pauze om ongeveer 20.30 uur. De kienavond is om ongeveer 22.15 uur afgelopen. Zoals u gewend bent, wordt er wekelijks om mooie prijzen gekiend. 

De huidige maatregelen maken het kienen weer mogelijk, echter alleen onder enkele voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is dat toegang tot het Vestzaktheater en deelname aan het kienen alleen mogelijk is met een geldig coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs. Het is voor iedereen die wil deelnemen verplicht om dit voor binnenkomst van het Vestzaktheater te tonen. Geen geldig coronatoegangsbewijs, betekent geen toegang tot het Vestzaktheater. Als coronatoegangsbewijs geldt een vaccinatiebewijs met volledige coronavaccinatie, met een Europees goedgekeurd vaccin geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Een herstelbewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona of een testbewijs met een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de start van het kienen. 

Als u gebruik wilt maken van een testbewijs kunt u zelf een afspraak maken via www.testenvoortoegang.org en de negatieve uitslag uploaden in de Coronacheck app. Het coronatoegangsbewijs dient samen met het identiteitsbewijs getoond te worden in de CoronaCheck app of op papier. Deze controle vindt plaats voor binnenkomst in het Vestzaktheater bij de ingang.

Naast het coronatoegangsbewijs gelden de basisregels van de overheid om verspreiding van het virus te voorkomen (handen wassen, thuisblijven bij klachten, anderhalve meter afstand houden, tenzij u op uw stoel zit. Het is niet nodig om van tevoren aan te melden of een toegangsbewijs te kopen. Wel geldt er een maximaal aantal deelnemers in het Vestzaktheater en vol is vol.

De deuren van het Vestzaktheater gaan om 18.15 uur open en het is niet mogelijk om eerder al in de gang te wachten om drukte in de gang te voorkomen. U heeft een vaste zitplaats en na binnenkomst gaat u zitten en u mag alleen van uw stoel voor eventueel toiletbezoek. Door het werken met een coronatoegangsbewijs is het niet noodzakelijk om 1,5 m afstand tussen de zitplaatsen te houden. De horeca van het Vestzaktheater is open. De bar wordt niet gebruikt tijdens het kienen zodat er minder bewegingen zijn. De bediening neemt een bestelling aan de tafels op en komt de drankjes brengen. Dit geldt ook voor de snacks in de pauze.

De kienmaster en het team zien er naar uit om u weer te ontmoeten voor de mooie kienavonden.