Emmeline en Roel in hun winkel
Emmeline en Roel in hun winkel Foto: Giti Entezami

’t Sons Bakhuys viert eerste lustrum

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Al vijf jaar zwaaien Emmeline Lokkart (25) en Roel van Gemert (40) de scepter in ’t Sons Bakhuys in de Nieuwstraat, en dat laten zij niet ongemerkt voorbijgaan. Met speciale acties waarbij het cijfer 5 centraal staat, vieren zij samen met klanten vier weken lang hun vijfjarig jubileum.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Giti Entezami

Nadat Emmeline’s vader Peter en bonusmoeder Karin in 2015 ’t Sons Bakhuys inclusief de lunchroom hadden geopend, namen Roel en Emmeline die in 2016 van hen over. Roel had inmiddels ervaring opgedaan in vele bakkerijen, onder andere als franchiser bij bakkerij Schellens in de Heistraat in Son en Breugel, na zijn opleiding brood- en banketbakker. Voor hem was het een logische stap om voor zichzelf te gaan beginnen met Emmeline aan zijn zijde, die de opleiding Leidinggevende ambachtelijke bakkerij had afgerond.

Duizendpoten
Roel en Emmeline zijn twee duizendpoten in het bedrijf: “Al het banket, worstenbroodjes en lunches worden door ons in de keuken van de winkel vers bereid.” Geen wens van de klant is hun te veel; de klant is koning. “Hebben wij het niet, dan gaan we het maken en anders zullen we een passend alternatief aanbieden. Wij denken niet in hokjes, maar denken met de klant mee. Dat is een van onze sterkste punten”, aldus Emmeline. Naast het maken van al dat lekkers, staan zij zelf ook achter de toonbank en wordt achter de schermen de administratie bijgehouden.

Beleving
Met de uitbreiding van de ovens in de winkel drie jaar geleden zijn de twee ondernemers nog steeds zeer tevreden. “We wilden de beleving van de bakkerij terugbrengen in de zaak. Doordat klanten nu kunnen zien en vooral ruiken wat we aan het maken zijn, beleven zij het”, vertelt Roel trots. Emmeline vervolgt: “We zullen de komende jaren weinig aan ons concept veranderen omdat het nog steeds voldoet aan onze wensen. Het enige dat regelmatig veranderd wordt, is de lunchkaart, waarbij wij natuurlijk seizoensproducten aanbieden.”

Tegenslagen

De twee ondernemers hebben het afgelopen jaar ook tegenslag gekend; behalve dat de lunchroom tijdelijk gesloten moest worden vanwege het coronavirus, hebben zij, tot hun grote spijt, afscheid moeten nemen van Petra, de moeder van Roel; zij was altijd een grote steun en toeverlaat in de winkel. Tevens hebben de twee ondernemers begin dit jaar afscheid moeten nemen van hun personeel, waardoor op maandag de deuren van de winkel dicht bleven. “Dat is best een hele vervelende tijd geweest. Met de hulp en ondersteuning van Peter en Karin hebben wij ons hier doorheen geslagen”, blikt Emmeline terug.

Nieuw

Tijdens de coronaperiode hebben Roel en Emmeline een website gemaakt speciaal voor bedrijven. “We bieden belegde broodjes aan, vergaderlunches, maar ook lunchpakketten. Omdat de werknemers nog veelal vanuit huis werken, wordt later in het jaar hiervoor reclame gemaakt; de website www.bedrijven-lunch.nl waar besteld kan worden is al wel online. We kunnen niet wachten om hiermee te beginnen”, lacht Roel.

Toekomst
Maar nu willen ze eerst hun vijfjarig bestaan vieren met hun klanten. “We richten ons weer op de toekomst met nieuw personeel, waardoor wij vanaf oktober ook weer op maandag opengaan”, sluiten ze tevreden af.