Afbeelding
Foto: Giti Entezami

Vijftienjarige Jannik Gevers heeft al een eigen onderneming

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Reizen heeft Jannik altijd al aangetrokken; hij wil iets van de wereld zien en doet nu de opleiding Toerisme op scholengemeenschap De Rooi Pannen in Eindhoven. De jonge Son en Breugelnaar is net begonnen aan het derde jaar van zijn opleiding. Vijf maanden geleden, toen hij nog veertien was, is bij begonnen met zijn eigen onderneming Meubels & More.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Giti Entezami
 

Vanuit school moest Jannik een snuffelstage zoeken en dat werd het bedrijf waar zijn vader werkt. Dit bedrijf richt vakantieparken in Nederland en in het buitenland in met meubels. “Ik heb een dag op het bedrijf gewerkt en ik ben een dag mee naar Duitsland geweest om een appartement in te richten. Je komt op verschillende plaatsen tijdens je werk, waar je normaal niet komt. Ik heb toen een superleuke dag gehad”, aldus Jannik.

Kennis opgedaan
In de tussentijd had Jannik met een dorpsgenoot gesproken die een handelsonderneming heeft en veel artikelen uit het buitenland betrekt. Het leek hem wel leuk om op deze manier ook handel te drijven, maar hoe pak je zoiets aan, vroeg Jannik zich af. Hij maakte een afspraak met de baas van zijn vader en schreef een ondernemersplan waarin veel vragen stonden. “Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en werd serieus genomen, en dat voelde goed. We maakten een vervolgafspraak waarbij mijn plan helemaal waterdicht moest zijn. Zo gezegd, zo gedaan”, lacht Jannik. Het tweede gesprek verliep wederom goed en hij kreeg een groot compliment over hoe zijn ondernemersplan eruit zag. “De baas stelde voor dat ik de artikelen die zij ooit te veel hadden besteld mocht gaan verkopen vanuit de ruimte boven hun zaak. Ik begon alles te inventariseren en heb overal foto’s van gemaakt. Verder heb ik een Facebookpagina aangemaakt en de naam Meubels & More bedacht als naam voor mijn bedrijf”, vertelt de ondernemer enthousiast. De volgende stap is een eigen website.

Combineren

Dit is nu ongeveer vijf maanden geleden en Jannik is nu al tevreden. Hij doet alles op afspraak, voornamelijk in de avonden en de weekenden omdat hij nog naar school gaat. Jannik: “Ik ben nu bezig om een open dag te organiseren. Daar moet ik ook weer een goed plan voor maken, maar dat gaat mij zeker lukken. Ik ben al druk bezig om veel klanten te benaderen.”

Succesvol
Jannik blikt terug op een van zijn eerste klanten die interesse had in een tuintafel met zes stoelen. Er stonden er twee te koop: een met een houten blad en een met een glazen blad. De man kon moeilijk beslissen en twijfelde of zijn vrouw dezelfde keuze zou maken. “Ik stelde voor om beide tafels te kopen. Even later kwam hij met zijn vrouw terug en hij kocht ze inderdaad alle twee. De man vroeg wel om korting, maar dat vind ik zo’n raar woord dat ik heb gezegd dat ik ze gratis thuis zou brengen. Ik had allang in de gaten dat dat niet ver weg kon zijn, want hij was binnen een kwartier terug met zijn vrouw”, lacht Jannik.

Ontmoeting
Onlangs was het gezin in Amsterdam en daar zagen zij Jasper Lijfering op een terras zitten. “Ik volg hem al een tijdje op Instagram. Hij verkoopt in zijn Amsterdamse winkel ‘Vintage Watches’ alleen maar exclusieve merkhorloges zoals Rolex en Cartier. Heel veel BN’ers weten zijn winkel te vinden. Ik ben op hem afgestapt en heb een praatje met hem gemaakt en natuurlijk zijn we samen op de foto gegaan”, vertelt hij trots. Er was een duidelijke klik en Jasper nodigde Jannik uit om in de winkel te komen kijken. Hij is daar samen met zijn vader naartoe geweest en ze hebben een hele middag over ondernemen en horloges gepraat. “Jasper is ook op jonge leeftijd begonnen en heeft nu een heel mooi exclusief bedrijf. Het was voor mij een hele mooie en bijzondere ervaring”, blikt Jannik terug.

School
Buiten het plannen maken en met zijn onderneming bezig zijn heeft Jannik ook nog tijd voor zijn vrienden en voetbalt hij bij SBC. “Ik ga mijn school afmaken en misschien eerst iets doen in het toerisme. Maar mijn droom is dat ik met mijn eigen bedrijf kan groeien en dat het zeer succesvol wordt”, eindigt Jannik zijn verhaal.

Bekijk ook eens de Facebookpagina Jannik Gevers of bel naar 06-15693460 voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen