Afbeelding
Foto: ©politie Geldrop-Mierlo - Nuenen - Son en Breugel

Tijdelijke sluiting twee panden na aantreffen hennepproducten

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Burgemeester Hans Gaillard van de gemeente Son en Breugel heeft besloten om een bedrijfspand op Ekkersrijt voor een half jaar te sluiten nadat er hennepgerelateerde goederen zijn aangetroffen. Ook besloot de burgemeester een woning aan de Troelstrastraat voor een maand te sluiten; daar werden 67 hennepplanten met toebehoren gevonden.

In de woning vond de politie de hennepplanten met toebehoren in een afgesloten ruimte op de zolder. Daarnaast was, vanwege de stroomtoevoer, geknoeid met de meterkast. Daardoor ontstand een brandonveilige situatie.

Alle planten en materialen van beide locaties zijn door de politie in beslag genomen. De panden gaan de tweede week van november dicht.

(Anoniem) melden van verdachte situaties 
Ziet u een verdachte situatie? Meld dat dan bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Damoclesbeleid
De besluiten van de burgemeester zijn genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet en de lokale beleidsregel 2020 (Damoclesbeleid). Daarmee is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.

Afbeelding
Algemeen 7 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 8 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 11 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella