Veel belangstelling voor de chauffeursbijeenkomst van AutoMaatje Son en Breugel
Veel belangstelling voor de chauffeursbijeenkomst van AutoMaatje Son en Breugel Foto: @AutoMaatje SonenBreugel

Na twee jaar weer een chauffeursbijeenkomst

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Alle dames en heren die chauffeur zijn bij AutoMaatje van SonenBreugelVerbindt en zo vervoer verzorgen voor de minder mobiele bewoners in Son en Breugel waren 3 november uitgenodigd voor een gezellig samenzijn in het Vestzaktheater. 

De chauffeursbijeenkomsten zijn erg belangrijk voor de binding met de organisatie. Evelyn Kreukniet, Hoofdcoördinator ANWB AutoMaatje Son en Breugel, vertelt: “Eigenlijk zien de chauffeurs onderling elkaar nooit en ook de coördinatoren, telefonistes van Berkenstate en chauffeurs zien elkaar niet. Alles gaat per mail, app of telefoon. Het is heerlijk om elkaar dan eindelijk weer eens live te zien en te spreken. In normale tijden worden er twee bijeenkomsten per jaar georganiseerd. Nu heeft het twee jaar stilgelegen. Je snapt wel dat de behoefte erg groot was om elkaar weer te zien en te spreken.”

Naast de 41 chauffeurs waren de vrijwillige assistenten Anne-Marie Bruijn, Karin van der Maat en Nettie Cleutjens aanwezig, terwijl Ivonne Merks verhinderd was. Jacqueline Moser, een van de vier telefonistes van Berkenstaete, was ook van de partij. Samen met Evelyn vormen de vrijwillige assistenten het draaipunt tussen de deelnemers, de chauffeurs en de telefonistes van Berkenstaete. 

Dit keer was er niet gekozen voor een gastspreker, maar voor een buffetje van Flavours Catering en Evenementen, zodat er meer tijd was om ervaringen uit te wisselen en te babbelen. Helemaal niks doen, ligt niet in Evelyn’s aard. Zij had een quiz voorbereid in de vorm van het spelletje ‘Petje op – Petje af’, wat nu ‘Masker op – Masker af’ was geworden. Allerlei leuke en verrassende wetenswaardigheden kwamen voorbij, zoals dat in oktober 149 ritten gereden zijn met maar 41 chauffeurs; dat betekent elke week zo’n 37 ritten.

Chauffeur Leon Elshof bleef als laatste over met zijn maskertje. Hij won een heuse auto, van chocolade, gesponsord door De Dames IJssalon en Chocolaterie uit Son en Breugel. Een verrassende wetenswaardigheid was ook dat het 3 november dubbel feest was; het was vier jaar geleden de eerste werkdag van Evelyn als coördinator en daar heeft ze nog geen dag spijt van gehad. 

Op 2 november had SonenBreugelVerbindt met AutoMaatje de officiële opening op het gemeentehuis. Jan Frans Brouwers, bestuurder van SonenBreugelVerbindt greep deze gelegenheid aan om Evelyn en de vier vrijwillige assistenten en de telefoniste van Berkenstaete een mooie bos bloemen van Bloemsierkunst Le Soleil aan te bieden.

AutoMaatje is dringend opzoek naar nieuwe chauffeurs. “Het fijne van ons systeem is dat je als chauffeur zelf kiest via een app, dus je wordt niet telefonisch lastiggevallen. Het past je dus altijd, ook omdat we ook ’s avonds en in het weekend rijden. Dit vrijwilligerswerk geeft veel voldoening,” aldus Evelyn. Heb je interesse? Bel naar 0499-209609, of mail naar automaatje@sonenbreugelverbindt.nl. Dit nummer en mailadres kunt u ook gebruiken als u ingeschreven wilt worden als deelnemer.