Voorzitter Pieter bij De Boerderij tijdens de renovatie (archieffoto)
Voorzitter Pieter bij De Boerderij tijdens de renovatie (archieffoto) Foto: MooiSonenBreugel

‘Nieuwe’ Boerderij zoekt bestuurders en beheerders

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Een lift, coronaproofventilatie, een nieuwe keuken, branddeuren, her en der nieuwe plafonds en meteen een lik verf hier en daar. Op het dak liggen zonnepanelen, het hemelwater is afgekoppeld, warmte die wordt verbruikt, wordt teruggewonnen.

De Boerderij, ons aller gemeenschapshuis in Breugel, is bijna anderhalf jaar geleden dicht geweest voor een ‘make-over’. Binnenkort gaan ‘we’ -tenslotte is De Boerderij er voor iedereen- weer open. De exacte datum is nog niet duidelijk omdat nog papierwerk moet worden afgehandeld: het huidige bestuur mikt op rond de jaarwisseling.

Voor De Boerderij weer tot actie over gaat, moeten overigens nog een paar organisatorische hobbels worden genomen: zo moet het bestuur dringend worden uitgebreid. Met een secretaris en een penningmeester. Bovendien wordt gezocht naar extra beheerders, een webmaster en een publiciteitsfunctionaris om straks een vliegende doorstart te kunnen maken. Verder dienen organisaties als De Boerderij in het kader van nieuwe regelgeving te beschikken over BHV’ers, hulpverleners bij calamiteiten die ook eerste hulp bieden bij ongevallen. Kandidaten of geïnteresseerden die eerst meer informatie willen, kunnen contact leggen met Boerderij-bestuursvoorzitter Pieter Wesselink, via beheer@boerderijbreugel.nl. 

Voor meer dan 80 clubs en clubjes is De Breugelse Boerderij hun thuis. Zoals zes verschillende schilderclubs, vier jeu de boules-verenigingen, koren, dansverenigingen, een schaakclub; zie ook www.boerderijbreugel.nl. Maar gewoon een kopje koffie drinken kan er ook. Tenslotte is De Boerderij er ‘ter bevordering van het algemeen welzijn en stimulering van gemeenschapszin’. Van de ene kant dus nog steeds oud en vertrouwd, maar dan wel in een nieuw jasje. À propos; met nieuwe, creatieve bestuursleden willen de zittende bestuurders ook snel gaan nadenken over initiatieven voor met name jongeren en dertigers. 

De verbouwing van De Boerderij is de eerste exponent van Breugel Bruist. En in dat kader wil De Boerderij ‘borrelen’ voor zoveel mogelijk leeftijdsgroepen. Voor ideeën staat het bestuur open. Ook die kunnen worden ingediend via beheer@boerderijbreugel.nl.