Dorpsconcert door PHeV (archieffoto)
Dorpsconcert door PHeV (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Dorpsconcert harmonie PHeV geannuleerd

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Het bestuur van Harmonie Pro Honore et Virtute heeft besloten om het dorpsconcert van 26 november te annuleren in verband met de huidige coronasituatie. Hoewel de harmonie het concert strikt genomen binnen de nu geldende maatregelen mag uitvoeren, achten ze het niet verantwoord genoeg om dit op een manier te doen die bij de harmonie past: professioneel, met een vol orkest, in een gezellige sfeer, veilig en vrij van druk.

De harmonie wil iedereen, zowel binnen het orkest als het publiek, zonder bezwaar laten genieten van een optreden en de gelegenheid geven om elkaar te ontmoeten met een drankje in de foyer. Naar het inzicht van het bestuur kan dat nu helaas niet. Dat is een enorme teleurstelling, zeker voor iedereen die er zo naar uitzag: muzikanten, dirigent en ieder die al tickets besteld hebben.

Op korte termijn gaat de PHeV kijken wanneer het concert wel mogelijk is. Hoewel niemand weet wat corona de komende maanden voor impact heeft, wordt erdoor gepland en bewegen ze zonodig mee. De harmonie vindt zeker een passende datum en vorm waarop ze wel weer kunnen stralen. Want ook daar zijn ze binnen PHeV goed in, met goede moed doorgaan, ook na een tegenslag.

Het geplande Jeugd Herfstconcert van zondag 21 november om 11.00 uur gaat wel door. Met een kleiner orkest op het podium is meer afstand te houden en het publiek in de zaal kan aan tafeltjes genieten van de jeugdleden. Toegang is gratis en vanaf 18 jaar alleen mogelijk met een geldig coronatoegangsbewijs en ID.