Even pas op de plaats en juist geen 'gas op die lollie' de komende weken
Even pas op de plaats en juist geen 'gas op die lollie' de komende weken Foto: Wil Feijen

Vizier op kleinschalige activiteiten tijdens carnaval

Algemeen Carnaval

Son en Breugel - Het bestuur van De Krutjesrapers zal met nog meer nadruk gaan kijken naar kleinschalige activiteiten tijdens carnaval. De focus zal voornamelijk liggen op wat wel mogelijk is omdat er op dit moment een heel ander scenario op tafel ligt dan zaterdag 11 december toen prins Menno tijdens de online prinsenwissel werd onthuld. Tijdens die onthulling zag het er nog goed uit om binnen de toen geldende maatregelen carnaval te vieren zoals ze dat bij De Krutjesrapers gewend zijn. Maar tijdens de onthulling was nog niet bekend wat nu wel bekend is: een harde lockdown van 19 december tot en met 14 januari 2022, waardoor de verwachting is dat er geen tent op het Kerkplein neergezet wordt en dat er ook waarschijnlijk geen optocht wordt gehouden.

Redacteur: Emmy Grit

Er zitten tussen 14 januari en de eerste zittingsavond op 11 februari slechts vier weken. In de ogen van de carnavalsvereniging zou er een mirakel plaats moeten vinden als er in dat tijdbestek versoepelingen komen die evenementen zoals ze die gewend zijn weer mogelijk maken, even los gezien van alle voorbereidingen die nodig zijn om de kwaliteit te bieden zoals ze die in Krutjesgat kennen.

Positieve blik
Jasper van Zuuren, voorzitter van De Krutjesrapers, laat in een verklaring weten dat zij op dit moment enorm teleurgesteld zijn, maar geeft ook aan dat de vereniging er volop begrip voor op kan brengen in het kader van de volksgezondheid. Jasper: “Ondanks deze tegenslag vinden we dat we nu in een heel andere situatie zitten dan vorig jaar. Als we het met een positieve blik bekijken, zou het zo maar kunnen zijn dat de horeca weer beperkt open mag, en dat willen we aangrijpen om, weliswaar veel kleinschaliger, toch wat activiteiten op de kalender te krijgen.” Daarnaast zou de vereniging in overleg met het comité Boerenbruiloft het boerenbruidspaar naar 2023 kunnen doorschuiven. Samen met De Dommelsoppers kunnen het jeugdpaar en prins Menno met veel plezier een jaar langer de scepter blijven zwaaien.

Moed erin houden
De vereniging laat zich dus niet uit het veld slaan en zal met de vele vrijwilligers in de commissies samen gaan kijken hoe carnaval wél gevierd kan worden in Krutjesgat. “Als de situatie en de maatregelen het zouden toelaten, denk dan aan activiteiten als scholenbezoek door de prins, een alternatieve sleuteloverdracht, een ‘dunch’ of een voorstelling waarbij iedereen op 1,5 meter blijft zitten. Het kan namelijk niet zo zijn dat carnaval helemaal aan een jonge generatie voorbijgaat omdat het twee jaar op rij niet gevierd kan worden zoals we dat graag doen en goed kunnen. Wij laten binnenkort weer van ons horen”, aldus de voorzitter.

Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 23 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen