V.l.n.r.: Staand: Instructeur Albert van der Sande, Bart van Korven, Jordan van Laarhoven, Ryan Visser, Toine Barten, Irene Wilcke, Rob Wilcke, Jules Sneeboer. Zittend: Vera van den Bogaard, instructeur Jolanda Janssen, Remco de Vries
V.l.n.r.: Staand: Instructeur Albert van der Sande, Bart van Korven, Jordan van Laarhoven, Ryan Visser, Toine Barten, Irene Wilcke, Rob Wilcke, Jules Sneeboer. Zittend: Vera van den Bogaard, instructeur Jolanda Janssen, Remco de Vries Foto: ©EHBO Son en Breugel

Negen EHBO’ers erbij in Son en Breugel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - In de aula van de Emiliuschool vond 23 november het examen basiscursus Eerste Hulpverlener plaats. De opmaat voor het examen was niet zonder problemen. De negen kandidaten van EHBO-vereniging Son en Breugel kregen te maken met steeds strenger wordende COVID-maatregelen en met aanpassingen in de examenstof die kort voor de start van de cursus werden ingevoerd, zoals meer nadruk op handelingen om ernstige bloedingen te stoppen.

Anton Merks, voorzitter van EHBO Son en Breugel: “Het werd net als vorige jaar een hele uitdaging om de kandidaten op tijd en binnen regels goed op hun examen voor te bereiden. We moesten bijvoorbeeld samen met onze instructeurs zelf oefenmaterialen ontwikkelen, omdat de hulpmiddelen die bij de nieuwe lesstof hoorden, nog niet verkrijgbaar waren.” Dit is allemaal gelukt, want met goed gevolg zijn alle negen kandidaten geslaagd voor hun examen. Dit tot volle tevredenheid van de deelnemers en de examinatoren van het Oranje Kruis.

De nieuwe cursus staat inmiddels weer op de planning, die op 16 maart gaat beginnen. Aanmelden kan via info@ehbosonenbreugel.nl.