Lijsttrekker Remco Heeren (DorpsVisie) (archieffoto)
Lijsttrekker Remco Heeren (DorpsVisie) (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Politiek podium: Snelle huisvestiging van ‘eigen’ inwoners aan de Veerstraat

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Son en Breugel - DorpsVisie heeft zich de afgelopen jaren ingezet om actief grond te verwerven om zo meer zeggenschap te krijgen over toekomstige bouwplannen. Dit heeft onder andere geresulteerd dat de gemeente Son en Breugel naast grond in Sonniuswijk ook onlangs 6 hectare grond aan en achter de Veerstraat heeft weten te bemachtigen (ter hoogte van Veerstraat/kanaal/Dommel/Stakenburgstraat).

Naast een deel natuurontwikkeling, wat we daar mede realiseren met hulp van provinciale subsidies, ziet DorpsVisie hier de uitgelezen kans om snel voor onze eigen jongeren, starters en/of singles te gaan bouwen. 

Samen gaan we dus eerst bouwen voor de lokale behoefte. Belangrijk hierbij is dat je binding met ons dorp hebt en dat je open staat voor nieuwe duurzame bouwvormen. Deze kunnen al dan niet van ‘tijdelijke’ aard zijn. De direct grote behoefte aan betaalbare 1 à 2 persoonshuisvesting vraagt om een andere aanpak dan de standaard weg.

DorpsVisie wil de woningzoekende jonge starter een stem en gezicht geven in het creëren van hun huisvesting. Samen optrekken in dit proces en snel vooruitgang boeken. Zo weet iedereen vanaf het begin voor wie we dit doen, wat, waar en hoe. 

We zetten dit proces open en transparant in de media zodat iedereen het kan volgen. Daarmee hopen we ook dat nieuwe, creatieve ideeën ons bereiken die we samen kunnen uitvoeren, stuur je reactie naar contact@dorpsvisie.nu.

Samen ons Dorp, DorpsVisie Lijst 1, al 56 jaar uw lokale dorpspartij.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 23 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen