Afbeelding
Foto: Giti Entezami
Foto’s

Kraamfeest in het Hertenkamp

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De afgelopen weken is het Hertenkamp weer uitgebreid met een aantal jonge dieren. Er zijn tot nu toe tien geitjes en drie lammeren geboren. De uitbreiding is nog niet helemaal compleet: de ezels en de herten zijn nog drachtig. Om het nieuwe leven te vieren, werd zondag 15 mei in het Hertenkamp een kraamfeest gehouden die door de gemeente Son en Breugel in samenwerking met beheerder Cor Essens was georganiseerd.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Giti Entezami

Cor, die dagelijks in het Hertenkamp aanwezig is om de dieren te voeren, kijkt al uit naar de komende maanden als de ezels en herten gaan bevallen. “Er zijn op dit moment vijf herten zwanger en die zullen in juni bevallen van hun kalfjes. De ezels, die 11 maanden drachtig zijn, zullen eind juli/begin augustus bevallen. Dat is altijd weer een mooi moment”, zegt Cor enthousiast.

Helaas kunnen niet alle dieren in het Hertenkamp blijven. “Er zullen een aantal oudere dieren, maar ook pasgeborene verhuizen naar kinderboerderijen. Dit is nodig om het aantal dieren ongeveer gelijk te houden”, legt Cor uit.

Nadat twee jaar geen echt kraamfeest gehouden kon worden door de coronapandemie, was er dit jaar weer veel belangstelling. Cor: “Ruim driehonderd beschuit met muisjes hebben we uitgedeeld aan dorpsgenoten die het jonge grut kwam bewonderen.” Nieuw dit jaar was dat er geknuffeld kon worden met cavia’s en konijnen. “Die hebben we geleend en dat bleek een groot succes. Het is prachtig om te zien hoe kinderen met de konijnen en cavia’s hebben geknuffeld”, aldus Cor die hoopt dat dit soort knuffeldagen vaker per jaar georganiseerd kunnen worden.

Afbeelding
Een van de kinderen houdt een pasgeboren geitje vast, op de achtergrond beheerder Cor Essens
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding