Wie wat waar staat er op de foto
Wie wat waar staat er op de foto Foto: Erfgoedvereniging Son en Breugel

Wie en Wat staat er op de foto

Algemeen

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto’s hanteert Erfgoedvereniging Son en Breugel het principe van de 4 W’s: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De vorige foto (foto 75956) had betrekking op hotel-café-restaurant Modern, Nieuwstraat 63 in Son waar een gezelschap zich goed vermaakte. Wij vroegen naar de namen van de onbekende personen en naar het precieze jaartal van de foto. Er kwam een reactie van van Matty van Wijk-van Aarle, de dochter van Willem en Door van Aarle. Volgens Matty zijn de onbekende mensen bijna zeker bezoekers van het hotel want zij herkent ze niet. De familie Van Aarle runde eerder café De Hoop. Nadat dat was afgebroken werd een geheel nieuwe café-restaurant-hotel (Modern) gebouwd op de hoek Nieuwstraat-Molenstraat. Op 18 oktober 1963 werd Modern geopend. Er was geen sprake van modernisering. Tot zover de informatie van Matty.

In ons archief bevindt zich dezelfde foto onder de titel Café Havenzicht met als jaartal 1959 (foto 12716). Bij deze foto staan v.l.n.r. de volgende namen genoteerd. Zittend: Willem van Aarle, Dora van Aarle-van de Laar, Chris Witlox, Jan van Uden, Harrie van Rijssel en Mies Essinger. Staand: Marinus Bosch. Als deze namen kloppen dan is het plaatje wat dat betreft compleet. Maar als het jaartal (1959) klopt dan moet de foto gemaakt zijn in café De Hoop circa een jaar voor de afbraak. Wie kan hier duidelijkheid verschaffen?

Over de foto van deze week (foto 70758) kunnen we kort zijn. In 1935 werd dhr. Schoepp feestelijk onthaald als burgemeester van Son en Breugel. Hier zit hij met zijn verloofde in een koets waarmee beiden door het dorp worden gereden. De vraag is: in welke straat of op welk plein in Breugel bevindt zich de koets? U kunt alle genoemde foto’s bekijken op de website van de Erfgoedvereniging/Collecties waar u de foto’s kunt uitvergroten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: coordinatorbg@erfgoedvereniging-sonenbreugel.nl of bel naar 0499-473049.