Het Voedselbos Sonse Weelde tijdens de opening
Het Voedselbos Sonse Weelde tijdens de opening Foto: Wil Feijen

Voedselbos Sonse Weelde doet mee aan Treevember

Algemeen

Son en Breugel - Op 20 november organiseert voedselbos Sonse Weelde uit Son een dagdeel samen bomen planten; iedereen is welkom. Het voedselbos krijgt een flinke upgrade met nieuwe aanplant en daarnaast is er nog meer te doen. We laten onze plannen zien en er komen collega-voedselbosbouwers; laat je inspireren en verbinden met de natuur.

Voedselbos Sonse Weelde zoekt steun en is een crowdfunding begonnen. Zo kunnen ze onder andere nieuwe aanplant bekostigen en activiteiten organiseren.

Treevember is een initiatief van stichting The Pollinators. Voedselbossen laten zien dat een hoge mate van biodiversiteit en voedselproductie prima hand in hand gaan. Tijdens Treevember (november is Treevember) zijn er activiteiten in voedselbossen in Nederland en België om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken, erbij te betrekken en samen bomen te planten; handen uit de mouwen, veel leren over het wel en wee van een voedselbos en samenzijn met andere geïnteresseerden uit de buurt.

Datum: 20 november. Tijdstip: om 11.00 uur start plantinstructie, rond 15.00 uur einde.

Locatie: Noorderlicht 1, 5694 TS Breugel (adres van Begraafplaats Wolfswinkel), ingang rechts naast de parkeerplaats Meld je aan via sonseweelde@gmail.com, dan weten wij voor hoeveel lunch we moeten zorgen. Kijk op treevember.nl voor meer info, plant mee en steun je lokale voedselbos met een donatie.

The Pollinators streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. Voedselbossen zijn een ideale habitat voor onze bestuivende vrienden en een antwoord op veel van de hedendaagse uitdagingen. Dankzij de hulp van Natuurhuisje en Greenchoice helpen The Pollinators de voedselbossenbeweging met de Treevember-campagne.