Afbeelding
Foto: Getty Images/iStockphoto

Energietoeslag voor grotere groep inwoners

Algemeen

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel maakt de energietoeslag beschikbaar voor een grotere groep inwoners. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen. De energietoeslag is €1300,- of €650,-. Dit is afhankelijk van het inkomen. Aanvragen kan tot 31 januari 2023. Voor inwoners met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm was de toeslag van €1300,- al beschikbaar. 

“Wij zien dat er mensen zijn die moeite hebben met het betalen van de energierekening. Daarom hebben we als gemeente zelf de toeslag uitgebreid en beschikbaar gemaakt voor een grotere groep”, aldus wethouder Steven Grevink.

De energietoeslag van €1300,- is nu ook beschikbaar voor: studenten met een zelfstandige woonruimte die zelf de energierekening betalen, jongeren die noodzakelijk uitwonend zijn en zelf de energierekening betalen, alleenstaande ouders met een inkomen tot € 1.614,95.
De energietoeslag van €650,- is nu ook beschikbaar voor inwoners met een inkomen tussen de 120 en 130 procent van de bijstandsnorm. Kijk voor meer info en aanvragen op www.sonenbreugel.nl/energietoeslag.