Alle taalleerders en vrijwilligers op de trap van het Dommelhuis met DeMooiSonenBreugelKrant  in de hand.
Alle taalleerders en vrijwilligers op de trap van het Dommelhuis met DeMooiSonenBreugelKrant in de hand. Foto: Wil Feijen

Het Taalhuis nam feestelijk afscheid van 2022

Algemeen

Son en Breugel - Op woensdagochtend 21 december nam Taalhuis Son en Breugel op gepaste wijze afscheid van kalenderjaar 2022. Het was een heel bijzonder jaar vanwege de explosieve instroom van ambitieuze anderstalige deelnemers en enthousiaste vrijwilligers. 

Gastredacteur: Arend Okken

Taalleerders, vrijwilligers en enkele genodigden kwamen in de foyer van het Dommelhuis bij elkaar om koffie, thee, warme chocolademelk en alcoholvrije Glühwein te drinken. Ook waren er lekkere koekjes en cakejes en gevuld speculaas. Bovendien verhoogden enkele mensen de sfeer met zang en muziek. Een deel van het Sons Kamerkoor verraste de aanwezigen met een flashmob en vier kerstliederen. Bianca Pricop (Roemenië) en Joanna Chong (Hongkong) droegen eigengemaakte gedichten in het Nederlands voor en Ebou Conteh (Gambia) liet het publiek minutenlang genieten van een overweldigende djembésolo. De kinderen van Boekjes en Babbels+ maakten tenslotte samen met hun ‘woensdagochtendmamma’s’ een vrolijke vreugdedans. . 

Dat Taalhuis nauwe banden onderhoudt met DeMooiSonenBreugelKrant bleek duidelijk toen alle taalleerders en vrijwilligers op de trap van het Dommelhuis gingen zitten met de krant in de hand. “We staan er vaak in en we lezen hem graag”, aldus een welbespraakte taalleerder.