Veel belangstelling tijdens uitleg over warmtepompen bij het energiecafé
Veel belangstelling tijdens uitleg over warmtepompen bij het energiecafé Foto: Wil Feijen

Veel belangstelling voor warmtepompen

Algemeen

Son en Breugel - In Son en Breugel leeft het thema verduurzaming; dat is wel de conclusie die getrokken kan worden na het Energiecafé, georganiseerd door SonEnergie, donderdagavond 19 januari in het Dommelhuis.

Een overweldigende belangstelling voor de presentatie over de comfortoplossingen van Remeha en veel vragen en groepsgesprekken tot lang na afloop. Veel interesse dus in Son en Breugel voor warmtepompen en daarmee voor energiebesparing en verduurzaming. De presentatie was helder, informatief en de vele vragen kregen een goed antwoord. Dank hiervoor aan de heren van Remeha.

De belangstelling was zo groot dat er voor menige geïnteresseerde helaas geen plaats was, en daarnaast werd het zo warm in de zaal dat er ook mensen vroegtijdig vertrokken; een belangrijk leermoment voor de organisatie. Het thema verduurzaming en energiebesparing leeft! Dus volgende keer een grotere ruimte. Binnen SonEnergie kijken we ook concreet naar een volgende informatiestap met betrekking tot warmtepompen om meer inwoners de kans te geven zich te laten voorlichten, ook concreet over: Is een warmtepomp geschikt voor MIJN woning en hoe pak IK dat dan aan?”

Na afloop hebben meerdere aanwezigen een energiescan door één van de energiecoaches van SonEnergie aangevraagd. Dat is een dienst van SonEnergie voor de inwoners van Son en Breugel, waarmee een goed inzicht in verdere isolatie, energiebesparing en -opwekking kan worden verkregen. Ook is er gedurende zo’n scan in de woning aandacht voor de ventilatiekwaliteit.

Al met al een geslaagde avond, waarin de aanwezigen veel informatie hebben op kunnen doen en waar SonEnergie verheugd op kan terugkijken omdat het thema verduurzaming en energiebesparing echt leeft in Son en Breugel. Een motivatie voor ons allen!

Een energiescan kan worden aangevraagd op de website van SonEnergie: www.sonenergie.nl