Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Vrijwilligers hard nodig. Anders is het einde Kindervakantiespelweek Son

Algemeen

Son en Breugel - Sebastiaan van de Weerdt luidt de noodklok: “We hebben echt vrijwilligers nodig voor onze werkgroep, het organiserend comité, van de Kindervakantiespelweek Son. Géén vrijwilligers is géén Kindervakantiespelweek. Het zou toch jammer zijn als na 46 jaar hier een einde aan komt.”

Normaal gesproken gaan de werkgroepleden van de KVS in januari aan de slag om de inhoud van de spelweek vorm te geven. De Kindervakantiespelweek vindt altijd in de laatste week van de zomervakantie plaats: dit jaar is de datum 21 t/m 24 augustus. Maar de spelweek kan alleen maar doorgaan als er voldoende werkgroepleden zijn die de voorbereidingen voor de spelweek op zich nemen en die tijdens de spelweek de vooraf uitgewerkte spellen coördineren. 

Sebastiaan moet er niet aan denken: “De afgelopen 46 jaar hebben duizenden Sonse kinderen een mooie week mogen beleven en het zou zonde zijn als we dit niet meer kunnen bieden aan de huidige basisschoolleerlingen.”

Ooit heeft Sebastiaan zelf ook meegedaan aan de spelweek: “Als 4-jarige voor de eerste keer tot en met het einde van de basisschool. Dat gun je ieder kind. Als werkgroeplid vind ik het zo mooi om te zien als kinderen soms verlegen op de eerste dag binnenkomen, maar aan het einde van de dag zo glunderend vertellen dat het geweldig was en niet meer mee naar huis willen.” 

De 3 werkgroepleden die nu nog over zijn zoeken versterking: “Vind jij het net als wij ondenkbaar dat er geen KVS meer is voor de basisschoolleerlingen in Son en ben je beschikbaar van 21 t/m 24 augustus? Meld je dan snel aan.” De tijdsinvestering is naast de week in augustus gemiddeld 1 dag per maand vanaf nu tot aan de spelweek. 

Ook zoekt KVS nog voor in de spelweek een conciërge/materiaalman en iemand die voor de werkgroepleden wil koken. 

Weet je niet zeker of het iets voor je is? Geen nood. KVS organiseert twee informatieavonden - dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari vanaf 20.00 uur - waar je al je vragen kunt stellen en waar je meer hoort over de invulling van je werkzaamheden. Geef je op via voorzitter@kvs-son.nl voor de informatieavond of stel je vraag via dit mailadres. 

Sebastiaan: “Wij hopen op voldoende nieuwe werkgroepleden zodat we weer een fantastische spelweek neer kunnen zetten!”