Team de LegoBlokjestempel
Team de LegoBlokjestempel Foto: Ingezonden

De Bloktempel wint Junior Judge Jury Award bij de First Lego League Nederland

Algemeen

Son en Breugel - Zaterdag 2 maart was het zover, met het team de LegoBlokjestempel is basisschool De Bloktempel naar de regiofinale van de First Lego League gegaan in Dynamo in Eindhoven.

De Lego League is een wereldwijde wedstrijd waarbij kinderen van 9 tot en met 15 jaar de strijd onderling en samen aangaan. In de maanden vooraf is elk team druk met het bouwen van een eigen robot, het programmeren van de robot om verschillende missies uit te voeren op het wedstrijdbord, het ontwikkelen van een innovatieve oplossing voor een probleem en het leren over de core values (kernwaarden) van de Lego League. De core values zijn: ontdekking, innovatie, impact, inclusie, teamwork en plezier.

Voor De Bloktempel is het de 2e keer dat ze meedoen aan de Lego League; de kinderen konden voor deze buitenschoolse activiteit solliciteren en vanaf oktober kwamen de kinderen onder leiding van 2 leerkrachten en 1 ouder wekelijks samen.

Tijdens de regiofinale hebben alle teams 3 wedstrijden gespeeld, een presentatie gegeven en een gesprek gehad met de jury. En door de dag heen worden de kinderen beoordeeld op de core values.

Na de 3 spannende wedstrijden, waarbij team de LegoBlokjestempel uiteindelijk 13e is geworden van de 31 teams, was het tijd voor de prijsuitreiking. Er worden prijzen uitgereikt voor de presentatie, voor de wedstrijden en voor de core values.

Na een lange dag vol spanning bleek De Bloktempel uit te blinken in core values en wonnen ze de Junior Judge Jury Award. Onder luid applaus beklom het team het podium en namen ze de beker in ontvangst. En daarmee sloten ze het Lego League-seizoen af met een knaller.

Team de LegoBlokjestempel
Team de LegoBlokjestempel