The Dance Classics november 2023
The Dance Classics november 2023 Foto: Kim Roxs

Tweede editie Dance Classics na succes van vorig jaar in De Zwaan

Algemeen

Son en Breugel - Dat er een vervolg moest komen op de Dance Classics-avond van vorig jaar, was meteen al duidelijk na afloop van de uitverkochte avond op 25 november vorig jaar. En daarom maken Ruud van Rijen en Stan Dinter er zaterdag 23 maart weer een ‘night to remember’ van in de grote zaal van café-restaurant De Zwaan in Son en Breugel.

Redactie: Adrie Neervoort

Ook nu nemen Ruud en Stan je mee in de wereld van de oude (wereld)hits, voornamelijk uit de ‘70s en ‘80s, maar dan gerefixt. Daarbij wordt onder andere het instrumentale gedeelte van de hits vernieuwd. ”Daarbij blijft het arrangement onaangetast, maar krijgt de plaat weer de punch en het gevoel van de hedendaagse standaarden”, vertelt Stan van Dinter enthousiast.

En dat zowel Stan als Ruud daar goed in zijn, blijkt wel uit het feit dat hun nieuwste refix elke vrijdagavond wordt uitgezonden op Radio 10. Ze toeren nog steeds met hun Dance Classics Show door Brabant en Limburg.


Stan van Dinter (links) en Ruud van Rijen - Ingezonden

Van Dinter komt uit Son en Breugel en is dan ook bijzonder trots dat hij na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer in Son en Breugel staat. Op zaterdag 23 maart kunnen de liefhebbers van dance classics weer de sfeer van vroeger herbeleven. “Ook nu brengen we met het type discolamp dat vroeger werd gebruikt, en spiegelbollen de ouderwetse sfeer met een vernieuwd geluid tot leven”, aldus Van Dinter. “Zie het als een pop-up-disco.”

Waag jezelf (opnieuw) in het tijdperk van disco, italo, (synth)pop en alles wat daarbij hoort. Diana Ross, Modern Talking, Fun Fun, ABBA, Giorgio Moroder, Yazoo, Wham!... Een avond waarbij je je handen in de lucht gooit en meezingt met onvergetelijke hits, alle échte dance classics uit de periode van eind jaren ‘70 tot begin jaren ‘90. Met het authentieke geluid van weleer, aangevuld met het clubgevoel van vandaag: oude hits, in een nieuw jasje. “Terug in de tijd met de sound van nu”, zo besluit Van Dinter.

Wil je er weer bij zijn of het voor het eerst meemaken op zaterdagavond 23 maart, haal dan snel je ticket bij de bar van De Zwaan, of online via www.zwaan-son.nl.