Berry Knapen als willem alexander
Berry Knapen als willem alexander

"Slappe Zanik Avonden" in het Vestzaktheater

Cultuur

Ze staan al jarenlang als vast item in het programma van het Vestzaktheater en mochten natuurlijk ook dit seizoen niet ontbreken: de "Slappe Zanik Avonden", met een selectie van de beste Brabantse tonpraters. Ook nu worden ze weer gehouden en wel op vrijdag 4-11 en zaterdag 5-11 a.s. in een ongetwijfeld weer schuddebuikend Vestzaktheater.

De voorstellingen beginnen om 20.15 uur, de entreeprijs bedraagt 12,50 en voor beide avonden is nog een beperkt aantal kaartjes beschikbaar.

Ook dit jaar kan het publiek genieten van een aantal tonpraters van grote reputatie.
Optredens o.a. van veelvoudig Brabants kampioen Berry Knapen, vermaard om zijn buuts als o.a. Harrie de Campingbeheerder, Willem Alexander en de ambtenaar van de burgerlijke stand. Berry Knapen behaalde in zijn lange succesvolle carrière al zeven keer de titel Brabants kampioen tonpraten in Valkenswaard.
Ook Frans Bevers uit Oirschot is weer van de partij. Malse humor in het smakelijke dialect van zijn vaste figuur Ciskei. Ciskei als kastelein, als vrijgezel, als hospik hij laat zijn creatie alles meemaken.
Hans Keeris uit Knegsel staat alweer zo'n kleine twintig jaar in de ton, werd afgelopen jaar nog tweede op de Brabantse Kampioenschappen en vestigde zijn faam o.a. met creaties als Wiel de Waal de wielrenner en de Bloasmuzikant.
Boy Jansen uit Budel is een snel rijzende ster in Tonpratersland, was er vorige keer met veel succes ook bij in het Vestzak en kreeg volle zalen plat met zijn buuts als Beatrix, Herman d'n Blijker, de Rijdende rechter en Roderick de Jager.

Alle tonpraters treden twee keer op en zullen ongetwijfeld ook wat van hun nieuwe buuts uitproberen. De avonden worden zoals vanouds weer gepresenteerd door onze dorpsgenoot, tevens tonprater, Rob Verschuren en dat zal ook ongetwijfeld weer de nodige lachsalvo's opleveren. Dolle pret dus verzekerd komend weekend in het Vestzaktheater. Zorg, dat u deze opening van het carnavalsseizoen niet mist.