Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Deadline sloop kerk mogelijk later

Politiek

Son en Breugel - Tijdens de Raadsvergadering van donderdag 9 februari was Remco Heeren van Dorpsvisie verbaasd dat hij op de site van ED moest lezen dat de sloopdeadline van de Petrus Bandenkerk is uitgesteld.

Wethouder van den Nieuwenhuijzen verklaarde dat dit een onderdeel was van een interview, en dat het hierdoor nu al openbaar was. Het is ook nog niet concreet aldus de wethouder maar het is een mogelijkheid die in een goed gesprek met de parochie is geopperd.

De wethouder wees de raad erop dat de parochie bezwaar heeft aangetekend tegen het provinciebesluit om de sloop van de kerk stil te leggen. Als dit zo blijft dan loopt de deadline van oplevering gevaar en kan dit resulteren in een boete die kan oplopen tot € 500.000, - Maar als het bezwaar zal worden toegekend kan de deadline mogelijk nog gehaald worden.
Het niet halen van de deadline van 20 februari is dus besproken. Want als de beslissing op het bezwaar, er op 20 februari nog niet is dan kan er dus een nieuwe deadline in samenspraak worden afgesproken.