Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Geen verhoogd gezondheidsrisico Sonseheideloop

Politiek

Son en Breugel - Uit recente onderzoeken van het Waterschap De Dommel blijkt dat er geen extra verhoogde gezondheidsrisicos zijn bij de Sonseheideloop.

Vorig jaar werd een verhoogde concentratie moersgas geconstateerd. Het waterschap heeft toen maatregelen genomen om de waterloop op orde te brengen en heeft de waterbodem gebaggerd  Voor de toekomst monitort Waterschap De Dommel de aanwezigheid van moerasgas door jaarlijkse metingen. Recente onderzoeken hebben aangegeven dat er geen extra verhoogde gezondheidsrisico's zijn. 

Ook is de afgelopen tijd onderzoek gedaan in het kader van een legionella besmetting bij Rendac en zijn in de Sonsheideloop zijn metingen verricht. Er is legionella aangetroffen, maar dit levert geen risico's op voor passanten in de omgeving van de waterloop. 
De waterloop wordt gevoed door regenwater, lozingswater van het bedrijf Rendac en waterinlaat vanuit het Wilhelminakanaal.  Rendac heeft initiatieven in gang gezet om de kwaliteit van het water te verbeteren en de lozingstemperatuur naar beneden te brengen. Naar verwachting wordt daarmee in 2019 gestart. Daardoor wordt de Sonseheideloop een stuk schoner, maar blijft het advies staan dat het niet bedoeld is voor zwemmen of recreatie.
 

Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 13 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 16 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella