Afbeelding

Kansenregen wordt een bierdouche

Sport sport

Son en Breugel - Daar zijn we dan. De laatste wedstrijd van het seizoen. Waar menig SBC7-speler reikhalzend uitkijkt naar de zomerstop - met betrekking tot de training op donderdagavond is deze al in maart begonnen - stond er nog wel degelijk iets op het spel. De Oranje-Zwarten konden namelijk nog beslag leggen op de tweede plaats en zich daarmee kronen tot ‘best of the rest’. Geen roem, geen glorie en zeker geen bonnen, maar mogelijk wel een stukje eerherstel.

Om dit te bewerkstelligen moest eerst laagvlieger EFC opzij worden gezet. En hoewel dit op papier een eenvoudige opdracht lijkt, vertelt de heenwedstrijd in Eersel een ander verhaal. Op een veld waar ze zelfs in Breugel hun neus voor ophalen werd na een discutabele penalty in blessuretijd gelijkgespeeld. Los van de arbitraire dwaling leverde het Zevende een povere partij af die onderdeel was van de ‘zwarte reeks’ gedurende die fase van het seizoen. 

Een gewaarschuwd team telt voor twee en dus waren de gelegenheidstalenten van weleer gewaarschuwd. Ze vlogen uit de startblokken, maar na een heuse kansenregen gingen we met slechts een 1-0 voorsprong aan de ranja. Na rust werd gelukkig alsnog orde op zaken gesteld: 5-0.

Reden genoeg voor een goede bezetting tijdens de seizoensafsluiting. De tientjes vlogen er rijkelijk doorheen, Claro’s waren als vanouds lauw en T. van der Velden greep veelvuldig naar de microfoon om de overige SBC-leden te voorzien van een muzikale toegift. Zo werd de kansenregen van eerder op de dag alsnog omgezet in een traditionele bierdouche.

Rond een uur of 15:00 werd duidelijk dat de tweede plaats definitief was behaald, maar dat leek op dat moment nog slechts bijzaak.

En nu? Voor menig Zevende speler start een donkere periode verstoken van matig voetbal, sociale contacten en overmatig drankgebruik op de Dag des Heren. Over enkele maanden zien we iedereen graag terug met een vuile bronstint en een paar zomerkilo’s teveel.

Zeven is leven!