Archieffoto SBC 1 kampioenswedstrijd 2013
Archieffoto SBC 1 kampioenswedstrijd 2013 Foto: Annemieke van Tinteren

SBC gaat zondag voor de titel en promotie naar de 2e klasse

Sport Sport

Sander Egmond (31) uit Son en Breugel is een van de spelers van het 1e van SBC dat aankomende zondag in de uitwedstrijd tegen PSV het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse kan gaan vieren, waar Sander Egmond met 16 assists en 14 goals een belangrijk aandeel in heeft.

Redactie: Adrie Neervoort

Egmond speelde voor het eerst in het 1e elftal van SBC in het seizoen 2012-2013, en in dat jaar werd het 1e kampioen. Daarna vertrok hij en speelde hij twee jaar in de hoofdklasse bij Schijndel om in 2015 over te stappen naar Nuenen, dat in de 1e klasse speelde. Na één seizoen bij Nuenen te hebben gespeeld, maakte hij in 2016 de overstap naar Blauw Geel 38 uit Veghel, waar hij samen met zijn oudere broer Sjaak 5 jaar in het 1e speelde.


Sander Egmond - Anne Egmond

Maar hij koos er in 2021 voor om ook deze club te verlaten vanwege een privéleven dat steeds meer tijd vroeg. Zo kwam hij in 2021 weer terug bij SBC, de club waar het allemaal begon, als rechtsbuiten in het 1e. “De overgang was natuurlijk groot, maar ik voelde me meer dan welkom”, zo vertelt Sander over die tijd. “Het 1e was eigenlijk toen aan een opbouwfase bezig, een fase die we met het aanstaande kampioenschap mooi afronden”, lacht Sander.
Zo kwam hij in 2021 weer terug bij SBC, de club waar het allemaal begon, als rechtsbuiten in het 1e

De spannendste wedstrijd van het afgelopen seizoen vond hij de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys, die ze wonnen. Dat was volgens Sander een grote stap naar het huidige kampioenschap. Op dit moment staat SBC eerste met 53 punten, een verschil van 15 punten met de nummer twee Beerse Boys. Zondag is de uitwedstrijd tegen PSV, dat zesde staat met 32 punten. Met de uitwedstrijd tegen PSV zijn er nog 4 wedstrijden te gaan. Na winst op PSV zijn er weer 3 punten binnen en staat SBC op 56 punten, en zelfs als Beerse Boys alle nog te spelen wedstrijden wint, eindigen zij op slechts 53 punten.

Hoewel Sander van mening is dat het hele team en de staf verantwoordelijk zijn voor het prachtige resultaat, denkt hij dat keeper David Pena een grote rol heeft gespeeld in het resultaat. “Als je zo weinig doelpunten tegen krijgt, zegt dat natuurlijk niet alleen iets over de verdediging maar ook over de keeper”, legt hij uit.

ik heb hem beloofd dat als we kampioen worden, hij mijn voetbalschoenen krijgt

Op de vraag wat Sander gaat doen als ze straks kampioen zijn, zegt hij: “Een mooi feestje vieren met ons team, staf en supporters, en mijn voetbalschoenen aan Remy Vogels geven”, lacht hij. “Remy is een heel trouwe supporter en ik heb hem beloofd dat als we kampioen worden, hij mijn voetbalschoenen krijgt.” Over cadeautjes gesproken: het hele team en de staf krijgen van Jip van Odenhoven ook nog een feestmiddag aangeboden in café-restaurant De Zwaan. “Alleen daarom zou je al kampioen worden”, zegt Sander met een knipoog.

De wedstrijd PSV - SBC begint zondag 21 april om 14.30 uur op sportpark De Herdgang. Na het behalen van de titel zal SBC het kampioensfeest voortzetten op sportpark Schuttersheide in Son en Breugel. Het belooft een groot feest te worden waar iedereen welkom is.

Sander Egmond
Archieffoto SBC1 kampioen 2013
SBC 1 periodekampioen
SBC aan het begin van het seizoen
Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 18 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 20 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen