Bryan van der Putten
Bryan van der Putten Foto: Ingezonden

Geslaagd diplomazwemmen bij Zwembad Son

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen zondag 24 maart vierden ze opnieuw feest tijdens het diplomazwemmen bij Zwembad Son, waar maar liefst 94 jonge zwemmers vol trots hun welverdiende zwemdiploma’s behaalden.

Het thema van de dag was lente, en de zwemzaal was prachtig versierd met bloemen, vlinders en andere lentetaferelen, wat de feestelijke sfeer nog meer versterkte. Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de uitreiking van de zwemdiploma’s. Onder luid applaus en gejuich werden 42 kinderen beloond met het A-diploma, 36 kinderen slaagden voor het B-diploma en 16 kinderen namen trots hun C-diploma in ontvangst.

Met deze nieuwe zwemvaardigheden kunnen de kinderen vol vertrouwen en plezier het water in duiken, en dat is precies waar het bij zwemlessen om draait. Zwembad Son kijkt al uit naar het volgende diplomazwemmen en blijft zich inzetten voor sterke zwemmers en een veilige zwemomgeving.

De gemeente Son en Breugel vindt het belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Ter bevordering van de zwemvaardigheid wordt er een tegemoetkoming in de kosten van de zwemles gegeven. Bij het behalen van het zwemdiploma B kunnen ouders/verzorgers een tegemoetkoming aanvragen van € 100,00 per kind. Dit kun je aanvragen op: https://www.sonenbreugel.nl/zwemonderwijs-subsidie..