Aires Tropicales Woodwind Quintet
Aires Tropicales Woodwind Quintet Foto: Ingezonden

Klassiek in het Dommelhuis: Aires Tropicales Woodwind Quintet

Algemeen

Son en Breugel - Aires Tropicales Woodwind Quintet staat zondag 31 maart om 14.00 uur in het Dommelhuis.

Het kwintet bestaat uit vijf Cubaanse en Spaanse muzikanten, en werd in oktober 2021 opgericht aan de Fontys Academie voor Muziek en Podiumkunsten, gevestigd in Tilburg. Ze benaderen muziek met zowel ritme als met hun hart en bieden een uniek perspectief binnen de traditionele kamermuziekcontext. Hun muziek valt op door de samensmelting van sterke energie en contrasterende elementen, waarbij vooral de ritmes uit hun geboortelanden Cuba en Spanje naar voren komen.

Ze hebben snel een indrukwekkende carrière opgebouwd, gekenmerkt door verschillende opmerkelijke projecten en prestaties. Deze omvatten samenwerkingen zoals de promotiecampagne voor de serie ‘Queen Charlotte’ met Netflix en Vogue in mei 2023, deelname aan het Night of the Arts-project met ACAPA, in een gezamenlijk optreden met het Conservatorium van Kopenhagen met behulp van het LOLA-systeem in 2023. Ze traden in mei 2023 ook op voor de academici en muzikanten van de Berliner Philharmoniker in de Philharmonie-zaal.

Het kwintet heeft het voorrecht gehad om op te treden in gerenommeerde concertzalen in Nederland, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam.

Aires Tropicales heeft erkenning en kansen gekregen via masterclasses en wedstrijden. Ze wonnen de eerste prijs in de finaleronde van het Fontys Willem Twee Kamermuziekconcours in Den Bosch in april 2022, de tweede prijs op het internationale kamermuziekconcours in Valencia, Spanje, in juli 2022, en de tweede prijs op het internationale kamermuziekconcours in Bolzano, Italië, in oktober 2022. Ook waren ze geselecteerd voor deelname aan het Grachtenfestival en Nederland Classical Got Talent in 2022. Het ontvangen van masterclasses van Sarah Willis, de 4e hoorn van de Berliner Philharmoniker, in mei 2023, was een van de mooiste ervaringen van het ensemble. Er worden stukken gespeeld van o.a. Mozart, Ravel en Paquito de Rivera.

Tickets zijn te koop via www.vestzaktheaterson.nl.

Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 19 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella