De Ladies van de 2 Circles die de avond hebben georganiseerd
De Ladies van de 2 Circles die de avond hebben georganiseerd Foto: Ingezonden

Succesvolle Ladies Movie Night haalt € 4274,- op voor Huntington

Algemeen

Son en Breugel/Veghel - Op zondag 28 januari vond de Ladies Movie Night plaats in de Industry Bioscoop in Veghel. Dit evenement, georganiseerd door Ladies’ Circle 41 De Leijgraaf en Ladies’ Circle 66 Son en Breugel, was gericht op het ondersteunen van de strijd tegen de ziekte van Huntington. En het resultaat van deze avond was geweldig! Dankzij de overweldigende steun van de aanwezige dames en de sponsors van het event is er een indrukwekkend bedrag van € 4274,21 ingezameld voor dit goede doel.

Vanaf 19.00 uur werden de dames ontvangen door Eric de Volder van L’uva Wijnen (de enige man in het gezelschap) met een lekker glas bubbels. Vervolgens kon er een ronde gedaan worden bij de shops met leuke hebbedingetjes, sieraden, kleding, wijnen, en bij een stand met producten voor het goede doel Huntington. Nadat iedereen een plekje had uitgezocht in de bioscoop kon de avond geopend worden door de dames van de twee Ladies’ Circles, gevolgd door een persoonlijk verhaal van ervaringsdeskundige Esther.

Aansluitend aan de film vond er een loterij plaats waar massaal kaartjes voor gekocht waren. Met twintig verschillende prijzen van lokale ondernemers was er een grote winkans en konden we veel dames een leuk extraatje mee naar huis geven. Alle dames ontvingen voor vertrek nog een leuk gevulde goodiebag.

“Ladies’ Circle 66 Son en Breugel is overweldigd door de steun en vrijgevigheid die we tijdens dit evenement hebben ervaren”, vertelt Evelien. “We zijn trots dat we, samen met de dames van De Leijgraaf, een evenement hebben kunnen organiseren dat niet alleen een leuke avond biedt voor dames, maar ook een belangrijk doel dient. De opgehaalde € 4274,21 zal een verschil maken in de levens van hen die elke dag met Huntington leven.”

De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die de hersencellen aantast, leidend tot fysieke, cognitieve en emotionele problemen. Onderzoek en ondersteuning voor de getroffenen zijn van cruciaal belang. Daarom zet Ladies’ Circle Nederland zich twee jaar lang in om zoveel mogelijk geld in te zamelen en bekendheid te creëren voor dit doel.

De dames van de Ladies’ Circles willen iedereen bedanken die de filmavond heeft bezocht, evenals de sponsors en de Industry Bioscoop in Veghel voor hun bijdrage aan deze geslaagde avond.