Kristel Engel - Pols
Kristel Engel - Pols Foto: Suzanne Sanders fotografie, Son en Breugel.

‘Mrs. Johnny’ stopt, met pijn in het hart

Algemeen

Son en Breugel - Ruim 3 jaar geleden startte ze met haar barbershop Mrs. Johnny. Midden in het centrum vond ze een pand waar haar droom werkelijkheid kon worden, maar wat als een droom begon, gaat nu als een nachtkaars uit. Door een chronische peesontsteking moet Kristel Pols-Engel noodgedwongen stoppen. “Het herstel duurt te lang om de shop open te kunnen houden. Met pijn in mijn hart moet ik hem nu verkopen”, aldus Kristel.

Redactie: Freek Vervoort

Via een bericht op Facebook deelde ze afgelopen week het droevige nieuws al. Mrs. Johnny Barbershop stopt ermee. De shop staat te koop en Kristel zoekt een opvolger. “Mijn klanten heb ik reeds persoonlijk benaderd. Hopelijk komt er iemand die de barbershop wil doorzetten”, vertelt Kristel met een emotionele stem.

Afgelopen november kreeg ze last. Ze ging naar de dokter en werd in eerste instantie weggestuurd met een slijmbeursontsteking. Helaas bleef de pijn aanwezig. Na legio onderzoeken bleek het toch iets anders te zijn: “Tja, een chronische peesontsteking gaven ze aan. Zeker met dit werk is dat letterlijk een last op mijn schouders die ik niet kan dragen.” Iets waar ze enorm van baalt. Het is altijd haar droom geweest om een echte authentieke herenkapperszaak te hebben. Toen de mogelijkheid kwam in het pand aan de Markt kwam haar droom uit. “Mijn ouders runden in dit pand café D’n Engel en als klein meisje heb ik jaren met hen hierboven gewoond”, aldus Kristel.

Wat het kappersvak zo mooi maakt is voor Kristel helder: “Een hele fijne klantenkring heb ik. Kinderen voelden zich ook altijd op hun gemak hier. Tijdens het knippen is er altijd tijd voor een praatje, dat is mij op mijn lijf geschreven.” Dat hoopt ze dan ook te vinden in haar nieuwe baan. Veel contact met mensen en sociaal bezig zijn. Voor nu staat echter eerst haar herstel op het programma. Ze gaat van haar gezin genieten en op zoek naar iets wat nog wel mogelijk is.

De overname is nog niet rond. Er zijn wel wat gesprekken geweest, maar een geschikte kandidaat is nog niet gevonden. Zelf hoopt ze dat de zaak doorgezet gaat worden. “Het mooiste zou zijn dat het een authentieke herenkapperszaak blijft. Daar is echt een markt voor! Maar de nieuwe ondernemer mag dit natuurlijk zelf bepalen. Het is nu wel zo ingericht, maar alles valt aan te passen. Mocht er interesse zijn dan kan er contact gezocht worden!”

De hechte klantenkring die in korte tijd is opgebouwd, gaat ze het meeste missen. Veel is er geïnvesteerd en het is 3 jaar lang ontzettend gaaf geweest, zo geeft ze aan: “Het is altijd een perfecte meisjesdroom geweest, zeker in dit pand. Een afscheidsborrel komt er ook, mijn klanten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.”

Waar de ene deur sluit, opent er weer een andere, daarvan is Kristel zich wel degelijk bewust. Welke deur dat gaat zijn weet ze nog niet, dat zal de toekomst uitwijzen.