Column Judith Curfs
Column Judith Curfs Foto: Wil Feijen

Column Judith: Nachtelijk raadsel

Algemeen Column

Ik word gebeld door de afdeling. Ze is de hele dag in prima doen geweest, heeft goed gegeten vanavond en keek nog wat televisie. Míjn collega is nog bij haar binnen gelopen voor een praatje en een grapje. Nu is het tijd om haar naar bed te brengen en blijkt ze niet aanspreekbaar. Haar controles, zoals bloeddruk, pols en temperatuur zijn niet afwijkend. Toch reageert ze nergens op. De collega’s hebben haar omgekleed en op bed geholpen en zelfs dat gaf geen enkele reactie. 

De arts besluit om haar te bezoeken.  

Een tijdje later belt hij me terug om me bij te praten. 

Hij heeft haar helemaal onderzocht. Ook daarop heeft ze geen reactie gegeven. 

De oorzaak van haar wegraking is tot dat moment echt een groot mysterie. Eerder heeft ze aangegeven dat ze niet meer ingestuurd wil worden naar het ziekenhuis dus meer onderzoek kunnen we nu niet doen. Ze wil geen poespas meer en vindt het een heel gedoe om naar het ziekenhuis te gaan. 

Bij het verlaten van de kamer wassen arts en zorg, zoals altijd, hun handen in de badkamer. Ze bespreken de vreemde situatie nogmaals met elkaar. Dan valt hun oog valt op de prullenbak. Daarin liggen een aantal lege bierblikjes. 

Het raadsel is opgelost: mevrouw heeft zichzelf getrakteerd op een iets te ruim slaapmutsje…hopelijk geeft het haar mooie dromen in de nacht en weinig hoofdpijn in de ochtend.