Natalie Contini bij haar weggeefkastje in het Cerespad
Natalie Contini bij haar weggeefkastje in het Cerespad Foto: Wil Feijen

Weggeefkastje speciaal voor kinderen

Algemeen

Son en Breugel - Natalie Contini heeft sinds enkele maanden een weggeefkastje speciaal voor kinderen staan voor haar huis aan het Cerespad 54 in Breugel. “Ik ben altijd al dingen aan het weggeven”, begint Natalie haar verhaal, “en kinderen hebben een speciaal plekje in mijn hart.” Enige tijd geleden kwam ze in gesprek met een overbuurvrouw; die had een boekenkast buiten staan en zij wilde ermee stoppen. Natalie kreeg al haar boeken. Er zaten hele mooie kinderboeken tussen en zo ontstond het idee om een weggeefkastje speciaal voor kinderen te realiseren.

Redactie: Corry van Asseldonk

Natalie plaatste haar idee op social media en kreeg meteen veel reacties en heel veel speelgoed. Samen met haar zevenjarig buurmeisje heeft ze de kast ingedeeld. Tegen de tijd dat de school uit is en er veel kinderen langskomen zet ze het kastje open en zorgt ze dat ze in de buurt is. “Ze aarzelen natuurlijk om er iets uit te pakken. Ik vertel ze dan wat de bedoeling is en dat ze het door moeten vertellen”, aldus Natalie.

Elke dag gaat er wel iets weg. “Ik vind het zo leuk om die blije kindergezichtjes te zien”, lacht Natalie. Ze wil het ook netjes en overzichtelijk houden, dus om de paar dagen wisselt ze de spulletjes, en als ze toevallig iets opvangt wat een kind graag zou willen hebben, dan plaatst ze het de volgende dag in de kast. Ze heeft al behoorlijk wat spullen gekregen. Het moet wel schoon zijn en niet kapot natuurlijk. Opa’s en oma’s ziet ze ook langskomen en die vertellen dan bijvoorbeeld tegen elkaar ‘Oh dat is leuk voor onze kleinzoon’, en die mogen natuurlijk ook iets meenemen. 

Er zijn mensen die het echt niet breed hebben en liever niet gezien willen worden; die kunnen ‘s avonds langskomen als ze dat liever willen. Er staat een lampje in de kast wat ze aan kunnen doen. Er is ook gedacht aan kinderen die in een rolstoel zitten; die kunnen er gemakkelijk bij en kunnen in alle rust zoeken. “Ik hoop natuurlijk dat heel veel mensen mijn kastje gaan ontdekken en ik heb nog heel veel ideeën om kinderen blij te maken”, aldus Natalie. 

Dus als je in de buurt bent, loop eens door het Cerespad. Wellicht kom je Natalie tegen; die staat altijd open voor een praatje.