Rots en water
Rots en water Foto: Ingezonden

LEVgroep organiseert Rots & Water-training voor jeugd uit groep 3, 4 en 5

Algemeen

Son en Breugel - Beter je grenzen bewaken of aangeven, je zelfvertrouwen vergroten, minder snel boos worden, op een goede manier nee kunnen zeggen en het leren maken van je eigen keuzes. Allemaal onderdelen die aan bod komen tijdens de Rots & Water-training die LEVgroep Son en Breugel organiseert voor kinderen uit de groepen 3, 4 en 5.

Trainers Marieke Schoenmakers en Marijke Muller gaan tijdens de zes actieve bijeenkomsten, van ieder 75 minuten, aan de slag met verschillende spelletjes en opdrachten om zo te werken aan sociale vaardigheden en het opbouwen van vertrouwen. Er wordt aandacht besteed aan je lichaamshouding, wat straal je uit, hoe zet je je ademhaling in en hoe kun je bewust worden en zijn van je emoties.

Kinderen die zich aanmelden worden verwacht alle zes de bijeenkomsten aan te sluiten. Na iedere bijeenkomst krijgen de kinderen informatie mee naar huis over wat ze hebben gedaan, zodat thuis de materie met de kinderen ook nog besproken en geoefend kan worden. 

Marijke en Marieke, beiden werkzaam bij LEV, hebben er zin in. Marijke: “Het is supertof om te zien hoe kinderen van alles oppikken in zo’n training! Mooi om daar een bijdrage aan te leveren.” Marieke: “Ouders vinden het ook fijn om in het werkmapje te zien wat er allemaal gedaan wordt en dan ook thuis te kunnen oefenen met hun kind. We hopen dat het zo onderdeel wordt van het dagelijks leven.”

De bijeenkomsten zijn op de donderdagmiddagen 16 mei, 23 mei, 30 mei, 6 juni, 13 juni en 20 juni van 15.30 tot 16.45 uur en vinden plaats in jongerencentrum Oase. De training is gratis, maar aanmelden is wel nodig en kan via www.levgroep.nl/agenda. Voor meer informatie en bij vragen kan men mailen of bellen naar Marieke:  marieke.schoenmakers@levgroep.nl/ 06-10853842 of naar Marijke: marijke.muller@levgroep.nl/ 06-48576686.