Lezerspodium
Lezerspodium Foto: MooiSonenBreugel

Lezerspodium: Vitaliteitsdag in het Dommelhuis

Ingezonden

Zo’n kleine maand geleden las ik in de Mooi Son en Breugel krant dat ik me kon aanmelden voor deelname aan de vitaliteitsdag voor senioren. Een dag waarin het volgens het artikel in de krant draait om levenskracht en om inzicht in gezondheid. Dat sprak me aan, ik ben senior, dus ik heb me aangemeld! 

Op vrijdag 22 maart ging ik nieuwsgierig naar wat zou komen naar het Dommelhuis. 

Bij binnenkomst werd ik verwelkomd en kreeg ik een tasje mee met daarin het paspoort voor deze dag. Een boekje met aandacht voor en tips voor gezondheid op twaalf gebieden. Gebieden zoals conditie, evenwicht, reactievermogen, voeding, horen en zien, aandacht voor het gebit. Maar ook aandacht voor mentale gezondheid. Twaalf stands bemand door vrijwilligers waaronder lokale zorgverleners en specialisten op gebied van bijvoorbeeld fysiotherapie, een opticien, een audicien, een tandarts, een voedingsdeskundige. 

In tweetallen hebben we als deelnemers de stands bezocht waarbij gegevens als gewicht, lengte, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en resultaten van testjes in het paspoort werden genoteerd. En waarbij we in gesprek gingen met de stand bemanning. Totdat de (school)bel vakkundig geluid door Gerard Versantvoort klonk en het tijd was voor de volgende stand… 

Ik vond de vitaliteitsdag geslaagd! Leuke sfeer, ik heb inzicht gekregen in mijn gezondheid, prettige en zinvolle gesprekken gehad en tips ontvangen voor de gezondheid. En met de oefeningen die in het paspoort staan kan ik vooruit. Als het mogelijk is de vitaliteitsdag jaarlijks te laten terugkomen, dan zou dat mooi zijn! 

Peter van Ipenburg