Bubba bekijkt de wedstrijd Wodan-SBC D4 op zaterdag 5 december jl.

SBC D4 op de valreep langs Wodan D3 (3-4)

Sport

Eindhoven: Op deze koude zaterdag in december stond er een duel zonder verdere consequenties voor de eindstand op de rol. SBC D4 staat namelijk vijfde en Wodan D3 vierde met een verschil van 5 punten, waardoor het inhaalduel ging om des keizersbaard.
Wodan D3, dat vorige maand in Son nog op het nippertje won, was er duidelijk op gebrand om vandaag voor hun thuispubliek een goede indruk achter te laten.
SBC D4 is in de beginfase verrassend de betere, maar het sterke veldspel levert niet al te veel kansen op. Na een niet sterk verdedigende actie van de Eindhovenaren, is Laurens van Tinteren attent en schiet de 0-1 binnen. De wedstrijd is nog geen tien minuten oud en SBC D4 staat voor het eerst sinds september weer op voorsprong. Kansen zijn er daarna genoeg om op een nog ruimere voorsprong te komen, maar in de afronding zijn de oranje hemden niet gelukkig.
Maar Wodan D3 recht zijn rug en knokt zich terug in de wedstrijd. De Turkse middenvelder van Wodan maakt een goede indruk en zet met enkele bekeken passes zijn ploeggenoten regelmatig in kansrijke positie. De Sonse goalie Balder van de Weijer voorkomt met enkele katachtige reacties de gelijkmaker. Op slag van rust gaat het echter toch mis aan Sonse zijde. Plotseling komt de Turkse spits van Wodan geheel vrij voor het Sonse doel en hij schiet de bal werkelijk schitterend raak: 1-1.
Na de pauze komt Wodan D3 binnen één minuut zelfs op voorsprong. De snelle Turkse linksbuiten slalomt langs de Sonse verdedigers en rond keurig af: 2-1. Het antwoord van SBC D4 laat niet lang op zich wachten. Arron van de Weijer frommelt zich in het strafschopgebied en schiet mooi raak: 2-2. Nog geen vijf minuten later komt SBC D4 weer op voorsprong. Uit een hoekschop wordt de vrijstaande Sonse middenvelder Robbie Meulendijks gevonden en hij laat met zijn kanonskogel de keeper van Wodan kansloos: 2-3. SBC D4 heeft plotseling vleugels gekregen en krijgt genoeg mogelijkheden om het verschil nog groter te maken. De Sonse spits Chris van de Vorst krijgt drie grote kansen maar ook Laurens van Tinteren en Arron van de Weijers hebben hun vizier niet scherp staan. Vlak voor tijd krijgt SBC D4 alsnog de deksel op zijn neus als Wodan tegen alle verhoudingen in op 3-3 komt. Uit een "alles of niets" hoekschop schiet hun Turkse middenvelder knap raak. Maar in de slotseconde komt het toch nog goed. Na een mooie Sonse aanval schiet Laurens van Tinteren heel koelbloedig van dichtbij raak: 3-4.
Coach Van de Weijer kan eindelijk eens lachen na een dramatische serie wedstrijden. "Als we zo blijven spelen kunnen we nog gaan verassen in de voorjaarscompetitie."